Monday, 21 July 2014

Iftar and Birthday celebration at Kiraku Cyberjaya

I always wanted to go to Kiraku...lagi2 bila mr hubby dah pernah makan sini. He mentioned that the food was awesome..so for my birthday..I  request kat mr hubby to go to Kiraku..Yeahhh!!! Dekat groupon tengah buat deal voucher kiraku...RM49 for RM100 voucher..around 50% discount...apa lagi..kitaorang pun beli la voucher tu..

Kitaorang sampai lambat sedikit..dalam 830..Memang plan nak pergi lepas waktu buka..so kitaorang buka simple2 dulu kat rumah then baru gerak pg ke Shaftsbury Square, Cyberjaya.

Address: Cyberjaya P3-25, Shaftsbury Square Persiaran Multimedia, Cyber 6, 63000
Phone:03-8318 6003

Sampai saja..x ramai dalam restaurant tu..orait la..xde crowded sangat..

ENTRANCE
Untuk voucher groupon ni..boleh pakai untuk ala carte saje..set menu, x termasuk dalam voucher tu..so apa lagi..macam2 la kitaorang order..hehehe..

MENU
Ambience dia sangat cantik..very calming..staff2 pun memang superb..very friendly..

AMBIENCE
AMBIENCE
Kitaorang order 4 jenis makanan..+ 2 mangkuk nasi..memang kenyang sangat..anak i pulak dari sampai je kat restaurant tu..asyik mintak ais krim aje..pening dibuatnye..

Ni yang kitaorang order..

Spicy Tuna Roll ni..x spicy pun..hahaha..tp sedap la..mr hubby x berapa suka coz ada sayur dalam roll tu..bg i ok jer..i yg makan byk..
SPICY TUNA ROLL RM22.00
Tempura dia ok la..ada capsicum pulak dalam menu ni..tempura & capsicum..a big no no..
TEMPURA MORIAWASE RM24.00
Yang ni memang sedap..terasa sotong tu..x berapa liat..rasa authentic sangat..terliur la pulak..
IKA MARUYAKI RM26.00 
Salmon Sashimi dia sedap tapi i pernah rasa yang lagi sedap..yg ni mcm kurang fresh sedikit...tp still satisfying..mahal wo..5 keping saja..
SALMON SASHIMI RM30.00
YUMM YUMM
Overall..a very satisfying meal..
Last sekali sebelum kitaorg balik..anak i dapat free ais krim..black sesame ais krim..ehm..sedapp..first time rasa..x menyempat nak ambik gamba ais krim tu..anak i dah makan terus..

Total damage..around RM150++..next time datang sini nak try set menu dia pulak..set-set menu dia nampak menarik..keluar je dari restaurant tu dgn perut yang sangat kenyang..
Thanks mr hubby..lepas ni boleh bawak lagi ye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...