Monday, 14 July 2014

Birthday Celebration at Sweet Tree Ampang..

Bulan-bulan puasa ni..asyik nak update pasal makanan je..hahaha..

Ni salah satu restaurant Korea yang halal...gara-gara kedai ni masuk JJCM..perghh..terus nak pergi makan kat sini..Dh lama pergi makan kat sini..baru sekarang nak review..nak penuh kan page dgn tempat2 yang i pernah makan..i ada list yang panjang..list tempat yang sudah pergi & list tempat yang i nak pergi..

Time tu birthday i...so i request nak makan kat Sweet Tree Ampang..Perjalanan nak ke restaurant ni..haiya..kena menempuh jem yang teruk hari tu..mr hubby dah start bermasam muka dah..huhuhu..

Bila dah sampai kedai tu..x ramai pun..ambience dia ok la..very comforting. Tempat nye macam tempat hangout gitu..santai2 dgn family...

Alamat :
13L-1-2, Jln Ampang Putra, Taman Putra Sulaiman, Ampang, 68000. 03-4251 7242

Ada macam2 gak la dlm menu dia..i suka yang jenis bersup..so i order Kimchi Jjigae. Husband i order Beef Bulgogi..as a side dish pulak , kitaorang order Tteokbokki, a Korean snack food (rice cake with sweet red chilli sauce)..dah lama nak makan benda ni..akhirnye dapat jugak...gara2 terpengaruh dengan citer korea la ni..hehehe

Kimchi Jjigae dia memang masyuk...panas!!! sampai habis pun still panas..memang kenyang..x tau la perut orang lain kan..hehehe..Bulgogi dia not bad la..simple saje..Tteokbokki dia..ehm..coz ni first time rasa kan.so x leh nak compare2..apa pun..rasa dia boleh la diterima..tk habis pun kitaorang makan..

Kimchi Jjigae

Beef Bulgogi

siap ada cheese tu...yumm yumm

Ni adalah desert merangkap appetizer kitaorang..toast with cream n caramel..perghh..sedapp sangat..terliur la pulak..hahaha


Memandangkan nak pergi ke sini memang haru biru sikit..dengan jem teruk nyer..so sampai ke hari ni..xde pergi ke kedai ni lagi..huhuhu..apa pun..makanan korea dia sedap...patut pergi cuba..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...