Monday, 21 July 2014

Munchkin Fresh Food Feeder review

Semalam keluar untuk mencari sampin si Ziyad..Nak cari color yang seakan-akan mcm ayahnye punya..so boleh sedondon nanti..destinasi asal..PKNS Bangi..tp time kitaorang sampai..penuh kerete dpn PKNS tu..so terus x jadi nak singgah..So backup plan pg ke deret kedai dpn sikit je dari PKNS tu..boutique2 kedai..byk kedai I masuk..hanya ada dalam 3 kedai saja yg jual sampin budak..ehm..harga blh tahan mahal..mgkin sebab jual kat tempat2 yang exklusif kot..

So cari punya cari..x jumpa color tu..dekat deretan kedai tu ada satu kedai baby ni..TATEH...i pernah masuk sini..i suka kedai ni..byk sangat barang baby..dresses pun byk yg kiut..pusing2 dlm kedai tu..terjumpa benda ni..

Fresh Food Feeder

Instructions

The Fresh Food Feeder allows your baby to enjoy lots of delicious foods without the choking risk. Simply put a piece of fruit, vegetables or meat into the mesh bag and snap shut. Your baby can chew, suck and enjoy all the whole food goodness and taste, with only the tiniest, digestible pieces coming through.

Munchkin Fresh Food Feeder:

  • Safely introduces solid food to baby
  • Simple and easy to use; place food in mesh bag, snap shut to secure
  • Helps reduce risk of choking
  • Only small pieces of digestible food get through
  • BPA-free

Time berbuka puasa tu..try pakai benda ni..i masukkan buah apricot dalam food feeder tu..i mengharapkan si Lily suka la..bila i bagi je..dia buat muka pelik..pegang pun x mau..apatah lagi nak masuk kan dlm mulut..aduyay..susah sikit nak makan si Lily ni..x mcm abangnye dulu..abang nye pemakan..Si lily ni mcm x berapa kuat makan pulak..

I try lagi sekali..dia start pegang handle dia..then masukkan dlm mulut..lepas tu..buat muka pelik lagi..hahaha..terus dia campak kan..haiyaa..saba aja la..x per..nanti mama akan letak benda lain pulak..mungkin Lily x suka buah apricot kot..tp food feeder ni memang menarik la.. 

Dekat kedai tu ada byk brand yg jual jenis2 food feeder ni tp brand ni saja yg i perasan pakai mesh bag..
mr hubby mula-mula rasa pelik coz baby kena isap mesh bag tu kan..so apa lagi..
lps buka puasa..i pun try jugak isap benda tu..orait je..rasa apricot..jus dia megalir keluar..hahaha..

Next..kena try masukkan buah-buah lain lak..hope next time i succeed..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...