Wednesday, 5 December 2018

Lunch Date @ K Fry Urban Korean Food IOI City Mall Putrajaya

I memang peminat cerita Korea..dan kalo tengok cerita Korea ni, yang paling menggeramkan adalah scene2 makanan diaorang. Teliur!! Korea ni femes jugak dengan resto2 berasaskan fried chicken ni. Dan banyak resto2 ni dah sampai Malaysia dah pun. Antara yang femes, K Fry Urban Korean Food. Awal2 bukak dulu di IOI City Mall, panjang sangat barisan nk masuk ke kedai ni. Tapi hari tu, I dengan husband datang on weekdays. Kami berdua ambil cuti..uruskan beberapa perkara..then lepas tu dating la. So I ajak lunch dekat K Fry ni. Time kami sampai, before 12 la. So banyak lagi tempat kosong. 

Kami dapat seating di bahagian luar. Besar jugak kawasan dia tapi memang cepat je full house. I time masuk kedai tu, x pasti sebenarnya nk makan apa. Tp coz kami berdua jer hari tu..n masing2 dalam mood eat healthy and berdiet sikit..hehehehe..so kami xde la nak melantak sangat time lunch tu. I teringin nk makan bumbuk tu tapi husband x mau. Nampak kiri kanan meja I order tu tp memang la. Kalo makan tu, x banyak ruang perut dah untuk makan benda lain. Kalo bawak geng dalam 4 orang dewasa..orait lagi la kan. 

TIME KAMI BALIK, DAH START RAMAI 

FULL HOUSE

So lepas usha2 menu, kami order yang tiga ni. Anchovies & Tuna Rice Balls, Seafood K'Spicy Noodles & K' Fry Spicy Yangnyeum Wings  Tu pun dah rasa banyak dah. Air kosong pulak memang dah disediakan utk setiap meja. Makanan x lama sangat pun. Dalam 10-15 min gitu makanan pun sampai. 

MENU

CHOICE OF BUMBUK

AYAM!!

NOODLES

PERUT KAMI X MAMPU NK MAKAN DESSERT HARI TU. KENYANG DAH. TP DIAORANG MEMANG REKOMEN DESSERT2 KAT SINI..LAGI2 MANGO

FRIES

AYAM LAGI

RICE BALLS

Untuk Anchovies & Tuna Rice Balls ni, diaorang akan bulatkan jadi nasi bebola. Dapat la dalam 9 bebola. Ada lebihan dalam mangkuk tu. Kami makan gitu saja dah. Tapi seriously, sedap wei yang ni. Ada dua jenis bebola. Tapi diaorang rekomenkan ambil yang ni. Tapu kami x dpt nk habiskan pun. Kami bungkus selebihnya. 

TADAA!! KENYANG WEI

Yang ni pulak..ramen dia..x sah kalo x order ramen kalo pergi ke kedai Korea. Memang spicy. Antara ramen terpedas yang pernah I makan, tapi very addictive. Yang ni pun sedap. Husband pun suka ramen yang ni. Masyuk wei. 


I RECOMMEND THIS

X sah kalo x order ayam kan kalo datang ke K' Fry ni. Tapi kami ambil yang wings ni. Sekali pandang I dah macam boleh agak, kepedasan dia cm ne..n memang lagi pedas dari ramen. Explosion in my mouth. Berpeluh gak nak habiskan yang ni. Hahaha. Kan td minum air kosong jer kan. Halfway, terus panggil waiter..mintak air tembikai satu..husband gelak jer la. Dapat air berais, baru rasa lega sikit. Hahaha..lawak betul. 

THE SPICY AYAM!!

RICE BALLS SEBELUM DI"BALL" KAN. HEHEHE

Berjaya jugak I habiskan ayam tu. Rasa pedas n manis2. Nak reorder..probably I akan cuba yang mild sikit. Kekekekeke..so my verdict of this place..no wonder sentiasa ramai. Memang sedap. Tak cuba bumbuk dia lagi. Tu yang kena repeat balik tu. Kena bawak geng ramai sikit lepas ni. Memang kena cuba K Fry ni. Service pun for me tip top. Chaiyuk semua!!! Dari segi harga..average to high sedikit..lagi2 untuk makan berdua (coz macam2 nk try). Makan ramai2, I think memang ok.

Lama x dating berdua..so after makan2..kami main boling pulak. hehehe..macam zaman2 dating.  
K, chow!!

K Fry Urban Korean IOI City Mall Putrajaya - G26 IOI City Mall Lebuh IRC IOI Resort City, 62505 Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia

4 comments:

  1. tk try lg...slalu tgk kwn2 pi..tp tula kalo nk mkn mcm2 tu kena pi rmi2 meriah skit...tp kalo yg pedas222 tu perut tk brp bole la..nk kena mkn yg kurang pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari tu bila ngap je ayam pedas tu..tergelak sorg2..fikir..adoi..cm ne nak habiskan..pedas 😅..nasib berjaya gak.

      Delete
  2. wahhhh macam sedap ni tapi ksarie jarang gila makan makanan korea. Boleh la cuba makan kalau ke IOI Putrajaya nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak kedai korea kt IOI ni..semua sedap2. Tp K Fry ni mmg kena dtg awal sikit n kena dtg ramai2..br leh rasa macam2. Hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...