Saturday, 17 December 2016

Short Trip to Seremban : Bercuti di Klana Resort Seremban

Setiap kali plan nk bercuti..mesti agak payah nk fikir nk pergi ke mana..so kali ni..i propose ke mr hubby tuk pergi ke Klana Resort Seremban saja..dekat pun dekat..bila I google, rupanye, diaorang ada buat School Holiday Promotion..RM188.00 nett inclusive of 2 days one night stay at their Garden Wing Room (Family Room + 2 adult and 2 kids breakfast) So I terus email ke Klana Resort tuk buat reservation booking di sana..bayar di premis bila sampai..

Check in senang saja..x banyak hassle..just hari tu..time I check in..beramai2 dengan org lain..so kena menunggu sikit la..normal la kan..antara reason kenapa I nk bercuti di sini, coz of diaorang punya swimming pool area..dari gambar, nampak menarik sangat..ada slides sume..tu tarikan utama nk datang sini..

DEPAN RESORT..PARKING SEMUA DI DEPAN BANGUNAN HOTEL
LOBBY..CHECK IN & CHECK OUT AREA

LOBBY AREA

LOBBY AREA..TENGAH DECO2 KRISMAS

Lepas je check in..terus terjah bilik..Garden Wing Room, bilik2 jenis yg ni semuanya berdekatan dengan swimming pool dan garden area..bukan di bangunan check in td..so senang jugak la nk menapak ke swimming pool..jom usha bilik dulu ye..

The Room : Garden Wing Room
Bilik dia, to be honestly, a little bit run down..macam dah lama x service..mula2 masuk tu..berapa kali on off air cond / elektrik..ingatkan rosak..tp lama2..baru ok..bersih tu bersih la..tp condition bilik tu sedikit usang la..tp all still functional..bilik yg kitaorang duduk ni, ada dua katil, satu queen dan dua single..cukup la untuk family kitaorang yg berlima ni..Ziyad dapat la tido katil sorang2..suka dia..ada extra pillow dalam almari..seterika pun ada..

GARDEN WING ROOM..BUDAK2 TU DUK MAIN TEPON..ZAMAN SKG..MANA PERNAH TENGOH FON FIXED LINE..

DRINK2 ANYONE

Dalam bilik ni jugak ada bath tub..masuk2 jer ke dalam bilik, budak2 dah start tanggal baju..nk pi mandi bath tub katanya..mandi la puas2..hahaha..air panas dia..x panas sgt pun..

BATH TUB

KAWASAN SINKI..SEBELAHNYE TU SHOWER

TOILETRIES..
VIEW DARI BILIK

Petang tu, start ujan rintik2..so xde la nak mandi swimming pool..risau jugak kalo budak2 ni demam pulak nanti..so mandi bath tub dulu ye..

Breakfast : Selera Coffee House
Breakfast dia, di Selera Coffee House. Kalo dari Garden Wing, kena naik tangga atau lif la ke sana..
Seriously..breakfast dia best!! Macam2 ada..variety lak tu..nasi lemak..mee hoon..pancake..salad..bubur..mee soup..omelette station..
Jom lihat apa yg ada ea..

SALAD BAR

BUBUR

DANISH, CROISSONT..MUFFINS, BREADS

HOT DOG, BEANS. 

PANCAKE

MEE SOUP

Lepas je makan, its time to mandi manda swimming pool. 

Swimming pool : Kiddie & Adult Pool

Ada dua kawasan pool..satu untuk kids dan satu untuk teenagers dan adults..yg kids..ada slides..memang menarik la..tapi hari tu..Giler sejuk air dekat kiddie pool..anak I terus x jadi mandi lama..kawasan pool untuk orang dewasa lebih suam..xde la sejuk macam kiddie pool tu..kiddie pool tu macam ais cair..Lily n Uzayr..mula2 excited..masuk dalam kiddie pool tu..terus lepas tu nk naik..siap gigil2 lagi..sampai biru bibir..kitaorang bawak pergi ke pool dewasa saja..berendam dalam air..

Adult pool dia memang besar giler..memang sesuai sangat la buat team building activities dalam pool ni..syok sangat..

KIDDIE POOL

ZIYAD SERONOK MAIN YG NI..
PART OF THE ADULT POOL

CLOSE UP..
ADULT POOL..PALING DALAM..5FT

Dekat sini ada juga kawasan lepak2 sebelah swimming pool tu..ada chess & dam besar..menarik la..hehehe..dekat kawasan bilik pun ada bilik game room & gymnasium..x menyempat nk pg ke bilik game room atau gym dia hari tu..

CHESS..I CHOOSE WHITE..

DAM ULAR..

Rasanya sekejap jer kitaorang mandi dalam pool tu..x dpt nk mandi puas2..budak2 ni la..nak naik dah coz x tahan dengan sejuk..i tengok budak lain ok je mandi..huhuhu..lepas ni..harus cari hotel yg ada bath tub je la..xde swimming pool pun x pe..hahaha..balik je dari swimming pool, sambung mandi di bath tub..mandi di bath tub lagi lama dari dkt pool..aduh..

Overall, quite an interesting stay..pool and breakfast dia memang best la..kawasan sekeliling pun ok..berdekatan dengan park..laman basikal..kedai2 makan..menarik..just kalo perlu diperbaiki..condition bilik je la..byk yg perlu di improve lagi..apa pun..percutian yang best & dekat..hahaha..lepas check out..singgah makan jap..then balik..belum kul 3 dah sampai rumah dah..haha..last trip for 2016..can't wait for 2017 punya percutian pulak..



1 comment:

  1. Not bad facilities dia...ada pro and cons kan...mujur breakfast dia okey...best cuti2 ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...