Wednesday, 14 December 2016

Boys Day Out di D’Pulze Cyberjaya

I cuti Jumaat hari tu..coz taska anak I tutup..tutup sebab diaorang bawak budak2 umur 3 tahun dan ke atas pergi ke Aquaria KLCC..annual trip..so my gegurl hari tu pergi ke Aquaria..adeq dia Uzayr..kena duk ngan mama nye..i plan nk keluar jalan-jalan..so I bawak la sekali anak sulong I Ziyad..x jadi  nk hantar dia pg daycare hari tu..Ziyad asyik duk meminta nk makan udon..so antara tempat yang ada jual Udon ni..sama ada nk terjah ke Putrajaya @ D’Pulze Cyberjaya..so last2 I pilih untuk pergi ke D’Pulze Cyberjaya..

I memang suka sangat pergi ke D’Pulze..x ramai sangat orang..banyak kedai makan..dan bermacam aneka kedai ada dalam tu..syok oo..So I plan nk belanja anak I makan di Yoshinoya & Hanamaru Udon di D’Pulze..i pernah makan di sini dulu..leh baca my pervious entry pasal tempat makan ni di sini : Lunch @ Yoshinoya & Hanamru Udon D’Pulze Cyberjaya..

Bermacam2 jenis udon ada di jual di sini..so I belikan anak i..Kitsune Udon..Fav dia.,untuk i..i beli Tori Dashi Udon..ni first time I try makan ni..for me..not too my liking..i lagi suka Kitsune Udon..dah la I ambil yang large..jenuh nak habiskan..kalo mr hubby ada..leh tolong slurp kan..hehehe..portion dia memang generous..ayam dia pun banyak..telur kuning dia cair leleh punya..yg tu sedapp!!

OUR LUNCH THAT DAY

So lepas makan, I bawak Ziyad & Uzayr pergi ke Molly Fantasy..Untuk weekdays..2 hours..RM8 saja..so boleh la..dalam sejam lebih sikit kitaroang dalam tu..so ni antara yang ada dalam Molly Fantasy punya play area..time I masuk tu..hanya ada dalam 4 kanak2 ajer..so seronok la anak2 I main time tu..

Tempat dia xde la besar mana pun tp jadi la..asalkan budak2 ni seronok..bg diaorg lepas main puas2..sepah pun sepah la..hahahaha..tempat ni x di wajibkan pakai setokin..tp kalo ada..seelok eloknya pakai la..bersebelahan dgn play area ni ada arcade dia..nampak macam ada new arcade items hari tu..(pokemon nye arcade)..next time la pulak pergi..

BALL POOL AREA

PIN PIN!!

SUSHI ANYONE??


 Ziyad dan Uzayr suka main di kawasan building block ni..Macam2 gak Ziyad buat..car, train.plane..suh i ambik gambo..nk tunjuk kat yayah katanya..ingat jugak dia kat ayah dia ea..hehehe..si Uzayr lak..macam biasa..ambik dan membaling..jangan kena muka mama udah..

BUILDING BLOCK AREA

EDUCATIONAL TOYS

Lepas je budak2 ni pi main..pi la shopping barang rumah sikit kat Jaya Grocer..boleh pulak time shopping, si Uzayr pi tido dalam trolley..jenuh pulak nk mengangkat..penat sangat la tu..td main sampai x duduk diam..tp bagus la..biar tido lama sikit..

Jarang dapat keluar gether2 ngan anak2 teruna ni..balik..ambik si gadis yg baru pulang dari taska trip (Aquaria)..balik je duk citer fish dan shark..hahaha..orait la tu..tunggu Uzayr besar sikit la..baru bawak semua pi Aquaria nanti..













No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...