Monday, 7 March 2016

Santai petang di Playground Taman Pancarona Putrajaya

Selalunya waktu petang ujung2 minggu, kitaorang akan bawak anak2 pi jalan2 kat taman atau playground..bg keluar peluh sikit..anak I si Ziyad..bukan jenis suka bermain di luar..duk syok main gadget dan lego jerr..suh main basikal atau bola..x berapa nk suka..

So weekends..kitaorang angkut la basikal si Ziyad tu pi taman..bg dia kayuh2 kat situ..dapat sekejap pun kira ok la kan..mungkin dia bosan kot..xde kawan..nanti ye..tunggu mama papa belikan basikal tuk si adeq lak..leh main sama2..

Yang bestnye duk dlm Putrajaya ni..banyak sangat taman2..yg membolehkan both parents and children enjoy petang2..minggu tu..mr hubby bawak kitaorang semua pi satu taman ni..nama taman tu..Taman Pancarona..di Presint 18 Putrajaya..seriously..i x pernah dengar pun nama taman ni..sampai2 je kat situ..ramai gak yg tengah beriadah petang2 kat situ..tp looking around the place..memang besar..ada padang..ada playground, kawasan jogging, outdoor gym dewasa tu..i x bp sure..tp rasa mcm ada nampak court basketball..n futsal..

Ramai gk yg jogging kt situ..tp petang tu..budak2 ni..duk main playground jerr..dah la basikal Ziyad tu boleh pulak buat hal kat situ..nasib baik la mr hubby ni pandai bab2 mechanic ni..

Dalam entry ni..nk citer pasal playground kat Taman Pancarona ni..besar jugak..petang tu..ramai jugak budak2 main kat situ..

So jom usha gambo2..

ADA PADANG LUAS KAT TEPI PLAYGROUND..
BESAR JUGAK KAN
KAMI ANAK MALAYSIA
JOM KE TAMAN PANCARONA
Playground dia agak menarik jugak la..agak besar..ada swings, slides, see saw..agak bersih jugak playground dia..Lily time dekat playground ni..duk main buai2 jerr..x semua playground ada swings..so bila ada tu..dia main tu jerr..lama kot duk buai2 dlm tu..nasib baik la xde yg menunggu..buaian tuk baby kecik ada 2 jerr..tuk budak yg besar sikit pun ada dua jerr..so total ada 4 swings kt sini..

Ingat petang tu..nk jalan2 la seluruh taman tu..tp dah basikal yad ada problem lak..x kan nk heret seleurh taman tu pulak..so x jadi la..tp overall..quite interesting la kat sini..ada yg main badminton..lari2..jogging2..memang satu taman yg penuh dengan mcm2 sport facilities..

Apa lg..jom serbu taman Pancarona..

1 comment:

  1. cantik playground ni. kat area umah I semua dah hancur. mana taknya bukan bebudak yg main, kalau memalam jadi port lepak anak anak bujang. ada kesan cucuh lighter la, sampah merata rata la. buaian pun tercabut

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...