Thursday, 22 June 2017

Shopping @ HomePro IOI City Mall

Banyak lagi sebenarnya barangan rumah yang i x sempat nak membeli. Budget pun ciput so x leh la nk grand-grand sangat raya ni. Hari tu, I cuti cause nak cari barang-barang untuk rumah. Tujuan utama nak cari storage box untuk letak kan baju2 anak I. I membasuh setiap hari so nak melipat tu memang xde masa. So paling senang, adalah untuk pakai storage box, asingkan baju anak siap-siap lepas kering. So my first stop adalah ke HomePro IOI City Mall. 

Banyak jugak barangan yang tengah promo di Home Pro ni. Ada jugak yang i berminat tp kena kuatkan iman supaya tak overspend..huhuhu..Jom tengok apa yang sempat i usha hari tu. 

Cantik kan perabot ni. I berminat sebenarnya tp x sure macam mana nk deco ruang macam  ni. Takut jugak kalao nampak bersepah. Tp seriously memang cantik.


Ni storage box yang i end up buying. I beli yang sederhana besar. Nk stack pun boleh. I beli dua. Yang dekat rumah memang ada satu tempat simpan baju kering. So i beli 2 yang kaler biru. Kena beli kaler universal. Senang..hehehe


Cantik kan cermin ni..comey sangat..tp kalo beli, x tau nak letak mana dekat rumah.


Mula-mula macam nak membeli yang ni..tp kecik jugak. Lagi pun, ambik space banyak dalam bilik nanti.


Rumah kitaorang memang dah ada yang ni. Kitaorang beli 3 tingkat corner. Tp kali ni, nk membeli untuk rumah my mom. Untuk rumah my mom, beli dua tingkat. 




Tetibe usha benda ni.tp risau jugak kalo beli, mesti mr hubby x suka. Confirm bersepah bilik air. Tp comey2..anak-anak i suka benda2 cm gini..kalo beli, confirm berjam duk main dalam bilik air. Mandi nye tidak. 


I beli gak yang warna kuning tu. Lily tengah potty training. Saja beli untuk galak kan dia pergi toilet. Beli kuning coz universal jugak. Leh turun temurun ke adik dia nanti. Sejak beli tu, memang Lily selalu ajak pergi wee wee ke toilet. Besar dah anak mama..


Banyak jugak shopping dekat HomePro ni. Next stop, Kaison. Nk mencari sarung bantal. Kan best kalo Kaison ada dekat IOI City Mall..tp xde..so nearest, antara Paradigm atau Setia City Mall..

K, chow...


6 comments:

  1. banyaknya barangan best. btw murah jugak almari tu ye rm80.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah promo almari tu. Hari tu berbelah bagi tp last2 x beli. hehe

      Delete
  2. Cantik dan comel brg2 dia. Harga pun murah juga tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang geram tengok barang2 dia. Nasib baik la homepro ni dkt dengan rumah..leh selalu singgah..hehe

      Delete
  3. wah best kan kt homepro ni ada mcm2 ..bleh dekodeko untuk raya ni :)

    - btw nice blog! I'm your new follower :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...