Thursday, 15 June 2017

Susu Kurma Farm Fresh

Lama x tulis blog. Di bulan puasa ni, tetiba blur jer bila nk start menulis. Banyak entry jugak yang sudah tertunggak..huhuhu😢

Kali ni, nk cerita pasal among my favourite drink - Susu Kurma Farm Fresh..

Susah sebenarnya nk mencari susu kurma farm fresh ni. Kalo di pasaraya memang x jumpa la. Susu fresh milk dia atau caffe latte dia ada la di jual. Tp susu kurma ni memang xde. Office i ni, tiap minggu ada jualan. Masuk bulan Ramadhan jer, terus ada jualan. X tau pun kali ni ada yang menjual susu ni..time duk tengok2 barang, terus ternampak. Itu pun ramai yang tengah beratur. Tanpa fikir panjang, terus sambar 2 botol. hehehe. Tp sekejapan jugak habisnya..nasib baik terus beli. Tahun lepas pun ada orang jual di office di bulan puasa. So time-time cam gini saja I dapat jumpa susu kurma ni. 

LEGA DAPAT JUMPA SUSU KURMA NI..YUMM YUMM

For me, I suka sangat rasa dia. Pekat dan sedap. Susah jugak nk describe taste dia. Kena cuba dulu. Tp seriously memang sedap..kena sejuk kan dulu baru rasa lagi masyuk!! Alhamdulillah jugak yang anak-anak I pun suka minum. Ada jugak hari tu beli Nestle Bliss Special Edition Kurma dengan gula merah tu. Tp yang itu, x berapa boleh masuk tekak pulak walaupun I tengok anak I suka je minum..hehehe..tekak masing-masing kan. Rasa dia different habis dari apa yang I bayangkan. Sekali je la beli. Itu pun ada orang jual di office..hehehe..bagus kan, ada jualan di office. X payah nk shopping jauh2.

I jadikan minuman ni sebagai minumam berbuka I. Sejak dua menjak ni, mr hubby ada jemputan berbuka di luar, so I berbuka dengan anak-anak sahaja. So xde la nak masak heavy2 sangat untuk berbuka. Minuman pun xde nak membancuh sangat..setakat sorang jer berbuka, minum susu kurma saja..memang mengenyangkan sangat..susu la katakan. 

Random gambar berbuka hari tu..berbuka dengan susu kurma, bubur n ayam roasted ala2 kenny's..

LAMPU TERANG SANGAT..HUHUHU..

Tp hari tu, sehari je i nampak dia menjual susu tu..ingat esok nak membeli lagi. Buat stock dalam peti ais, dah xde..huhuhu..kena tnggu tahun depan la gamaknye..so u ols, kalo tahu sesiapa yang menjual susu kurma farm fresh ni, atau yang menjadi dealer, leh la habak kat i ye..hehehe.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...