Sunday, 6 December 2015

Dinner @ Big Brother Bangi Gateway

Dah lama dgr pasal restaurant ni..tp x tau la pulak ada cawangan dekat Bangi..teringin sangat nk try..lagi pun..dah lama x makan western..hehe..so malam tu..saja kecek mr hubby tuk bawak pi sana..dari rumah ke Bangi Gateway ni xde la jauh mana..tp coz dah malam..takut lak kedai tu ttp..biasa la..kedai2 dalam shopping complex ni..selalunye kul 10 dah ttp..kitaorang keluar pun dah agak lewat..sampai2 sana dah dalam kul 9..

YEAH..JUMPA AKHIRNYA
Sampai2 aje ke Bangi Gateway tu..tercari2 mana kedai tu..rupanye..dekat bahagian corner belakang..bahagian kanan bangunan tu..dah jauh berbeza dah bangi gateway ni sejak last time dtg sini..dah banyak kedai dan restaurant..memang menarik..masuk2 je ke Big Brother, ramai jgk pelanggan malam tu..dari segi menu dia..quite extensive..banyak giler choices..ada pasta, pizza, chicken, burgers, salads…all western dishes la..Restaurant Big Brother ni terkenal dgn portion dia yang agak besar..so kita tengok je nanti..

Lama gak kitaorang belek2 menu tu..dari rumah, sebenarnye nak makan benda lain…sampai sana..order benda lain..haha..so last2 kitaorg order ceaser salad, carbonara dan chicken parmigiana..kongsi2..tp cuba teka I order yg mana…jeng jeng jeng..konon nak makan healthy la..so order la ceaser salad..with chicken sekali dalam dish tu..malam tu..walaupun ramai customers dia..tp makanan sampai agak cepat jugak..

Salad dia..not bad..ayam dia sedap..dressing dia agak masam sedikit..tp overall..memuaskan..garlic toast dia..i x dpt nak habiskan pun..kenyang wei malam tu..

CEASER SALAD (WITH CHICKEN) RM16.90
Carbonara dia..pekat giler..kalo makan sorang ni..mau x habis..nasib baik kongsi ramai2..

CARBONARA RM20.90

Ni mr hubby punya..Chicken Parmigiana..mak aii..portion dia memang besar giler..ada roasted veggies, jagung, mash potato..lengkap..semua ada dalam pinggan tu..dari segi rasa..bagi i..sedap jugak..mash potato dia sedap..chicken dia..agak besa..dan diorang memang x kedekut cheese…tp caya la..kalo makan sorang..agak payah nak habiskan..ujung2 tu..dah start rasa muak sikit..tp overall..ternyata sedap..presentation dia pun spot on..

CHICKEN PARMIGIANA
Overall..agak menarik kedai ni..tp kalo nak datang dine dekat Big Brother ni..di sarankan kosong kan perut dulu..hehe..portion dia memang besar..harga pun affordable..confirm nak dtg lagi..hehe..coz ada byk lagi menu dia yg I nk try..kalo nak tau pasal Big Brother ni..leh usha2 FB diaorang k..

Keluar2 jer..semua kedai dah ttp..x dpt nak window shopping..huhu..perut dah kenyang..mata pun dah start berat ni..k..chow dulu..


2 comments:

  1. k lily dah makan kat situ, not bad jugak rasanya.. in terms harga ok

    ReplyDelete
  2. Really like your blog :) Looking forward to other post.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...