Monday, 30 November 2015

Dinner @ Empire Steamboat Gem In Mall Cyberjaya

Tak tau pun ada mall baru dekat Cyber ni..bila google2 rupanya dekat jerr dengan CUCMS..i suka baca blog2 orang..lagi2 blog2 pasal food places..lepas baca review2 pasal restaurant tu..i terus bg tau mr hubby..so malam tu terus i ajak mr hubby tuk dinner kat sana..dari rumah..x jauh mana pun..mr hubby memang terer bab2 jalan dekat cyber ni..kalo i la..confirm sesat punye..

Menarik gak mall tu..tp seriously..memang kecik..Empire Steamboat ni..dekat ground floor. Berdepan dengan Shin Tokyo / Ramen Ten..

Address : G.10-G.13, Gem In Mall, Mutiara Ville, Persiaran Sepang, Cyber 11, 63000 Cyberjaya.

Open everyday. 
For Lunch : 11.30 am – 3.00 pm, and for Dinner : 6.30 pm – 10.00 pm.
Harga : Lunch Weekday RM22.90, Weekend RM25.90
Dinner : RM25.90
Kids below 9, eat for free.


So malam tu, x ramai sangat la customers dia..just a few seats jer penuh..and ada dua group yg sambut birthday kt situ..yg best kat sini, ada playground comey..and nasib kitaorang malam tu..seating dekat2 dengan playground tu kosong..so kitaorg mintak nk duk dekat2 ngan playground..leh monitor budak2 ni..

MINI PLAYGROUND
Ada dua choice of soup..Chicken dan Tom Yam..tuk kids..leh request..free jerr..so untuk Ziyad malam tu, kitaorg request Chicken soup..as a complimentary, kitaorg dpt beef slices tuk malam tu..kawasan dia agak luas..kalo nk buat family gathering..rasanya x de masalah..ada macam2 items dekat sini..katanya ada lebih 60 variety dekat sini..siap ada kekapis, mussels, pepahat, ketam, udang, ayam, ball2 semua, salad bar, dim sum, kuih muih, ice cream, dan mcm2 lagi la..ada jugak nasi goreng..ayam goreng..tp kitaorang x ambik pun tu..dah kenyang makan steamboat..

Sushi2 pun ada..tp biasa2 saja..tp still..ada byk variety yg kita boleh choose..

So jom usha2 makanan dekat situ..

OUR TABLE, ONE POT STEAMBOAT
VARIETY
SALAD BAR
BANYAK CHOICE MUSHROOM
DIM SUM
VARIETY
VARIETY
Last sekali, of coz la..ambik ice cream ( x menyempat nk snap gambo..huhu )..flavour malam tu, durian dan vanilla..vanilla dia memang marvellous la..durian dia pun sedap..tp lepas tu..kalo sendawa jerr..bau durian terus..haha..

My verdict..compare to steamboat tempat2 lain..kedai ni average2 saja..broth dia so-so saja..dipping sauce dia..ada dua..Empire Original, dan Empire Spicy..bg i..dua2 sedap..tp I lebih prefer Spicy..steamboat items dia memang banyak variety..tp malam tu..ada makanan laut yg I rasa kurang fresh sikit..dan mesin air dia rosak..so air yg ada..just air kosong jerr..so a bit of a turn off..highlights dia..ada banyak variety items..kuih muih yg sedap..kawasan yg luas..dan service dia yg mantap..

Apa pun..lepas ni..kalo family i dtg..leh gak I bawak family I dtg sini..coz kawasan dia agak luas..n senang nk monitor budak2..
K, bubbye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...