Friday, 20 November 2015

Dinner @ Juvita Restaurant Banting

Habis je pantang terus pergi cuti2 ke Gold Coast ( Entry di sini )..so malam tu..i google tempat makan..ramai bloggers recommend pergi ke Juvita Restaurant..katanya pernah masuk JJCM..jarak antara Gold Coast Hotel dengan restaurant ni, xde la jauh mana..dalam 15 minute gitu..

Address: Jalan Kenanga, Morib, 42700 Banting, Selangor, Malaysia

Kedai ni betul2 tepi jalan..Jalan Kenanga..waktu malam hari tu..x bp perasan sgt kedai ni..hampir2 jugak nak terlepas..tp sepanjang otw nk sampai ke kedai ni..banyak gak kedai makan..

Sampai jer ke restaurant tu..dalam kul 8 lebih..ramai gk customer time tu..nasib baik Uzayr tido..senang sikit nk makan..diaorang xde bg menu..so kitaorang just usha meja2 sebelah jer..hehehe..so apa yang kitaorang order..pepahat masak pedas, sup campur, sotong goreng tepung dan ikan cencaru bakar. 

Sebelum sampai makanan, budak2 dah melantak otak2 kat situ..otak2 dia not bad..RM0.80 satu..a bit spicy tapi sedap. X sampai 20 minit, makanan pun sampai..just ikan bakar jer lambat sedikit..i x bp makan pepahat sangat..mr hubby yg order..tp sedap gak..kuah cili kering tu mmg sedap ( tp aroma ikan bakar rasanya lg sedap..hehe)..sotong goreng tepung dia pun marvelous, very crunchy..rasanya macam tiap meja kat situ mesti ada order sotong goreng tepung..x pun udang goreng tepung..sup dia pun ok..cukup rasa n banyak inti..

PEPAHAT GORENG PEDAS
SUP CAMPUR
SOTONG GORENG TEPUNG
Time ikan bakar sampai..nasi dah nak habis dah..ikan dia pun sedap..mr hubby kata kuah cicah dia memang tip top..i x makan coz ada belacan dlm tu..

IKAN CENCARU BAKAR
Overall, lauk dia memang sedap la..dari segi harga pun, memuaskan..murah jugak la compare to kedai makan yg lain..semua sekali, termasuk air, RM40.80..berbaloi la..memang habis licin..waktu kitaorg nk balik tu, customer makin ramai..tarikan malam tu..dia pasang pulak cerita Polis Evo..so mulut kunyah..mata lak pandang tv..hehe…

Memang kenyang habis malam tu..baby pun behave jerr..bagi mama n ayah dia makan dengan tenang..apa pun..satu kedai makan yang menarik..k, nk balik ke otel..sleep mode..hehe..

1 comment:

  1. tak penah makan pepahat. tapi sesekali layan seafood sedap kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...