Wednesday, 7 May 2014

3D/4D Scan Poliklinik An-Nisa Taman Equine SK

Waktu anak pertama, x tau sangat pasal ada 3D/4D scan ni...so bila masuk anak ke-2..teringin pulak nk try buat..lagi pun nak confirmkan jantina baby..leh terus shopping..hahaha

Untuk buat appointment, kena login ke 3D 4D Scan Malaysia. All the steps ada dlm website tu..Ikut saja..
Once dh buat appointment, diaorg akan anta via email - the confirmation of the 3d/4d scan booking..

I buat scan ni tahun lepas...time tu i around 28 weeks. I choose tempat ni coz ramai yang rekomen sonographer dia bagus..Namanyer Ms Jezzlyn. Sangat soft spoken dan penyabar orangnyer. Kecil molek je Ms Jezzlyn ni..I nyer appointment dalam kul 4 tp kitaorang sampai lambat..so dalam 4.40 br kitaorg dpt masuk..time tu i duk dekat taman equine gak..so senang la nak cari klinik nyer..just opposite of Giant Hypermarket...

Ms Jezzlyn terangkan serba satu pasal baby, kedudukan uri, air ketuban dan gender sekali..100% compom katanyer…so boleh la shopping barang baby lepas ni...PINK PINK & PINK...Sepanjang scan, baby memang pemalu..tangan n kaki sentiasa kat muka..x mau turun2..siap suruh keluar jalan2 dulu..so kitaoarang pun pg minum2 jap..after 15 mins dtg balik klinik..hasilnyer…tetap sama..baby asyik tido jer..nak buat cam ner…memang time tido dia kul 4-6..redha saja la..

Ni charges dia 

3D/4D Scan Charges : RM120 (include 3D picture and video in CD and 1 4R colour print out)
2D Detail Scan Charges : RM150 (Check for anomaly in 2D scan - for 20 to 24 weeks only)
3D/4D Scan + 2D Detail Scan Package : RM220
2D Scan : RM50 (only for Ampang and SK area)

Ni charges last year 2013..Tak tau la harga tahun ni..kena check dengan klinik tu sendiri..



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...