Friday, 9 May 2014

Jalan-jalan GM Klang

So initial plan nak pg GM Klang and Jusco..Its been a while since i pg shopping..so i ajak my mom shopping sekali..pagi2 dah gerak pg GM Klang..I nak shopping barang baby..my mom nak beli towel..

Mula2 pergi GM yang bangunan rendah tu..mostly tutup..dengar kata akan dirobohkan..mungkin semuanye pindah ke bangunan yang tinggi tu kot..

So kitaorg pg ke GM bangunan yang tinggi tu..parking luar je..x ramai lagi pagi2..
Ground floor dia tempat makan..shopping2 semua start at level 1 and above..semalam shopping sampai lvl 3 je..level 4 x sure dah bukak lum..x larat kot..penat kaki berjalan..

Untuk ibu2 baru..kalo pg GM ni..mesti terbeliak la mata sikit..semua kedai nak pergi...baju2 semua kiut miut..yang gegurl, yang boboi..semua comey2 belako..kat GM ni ken beli borong..baru dpt harga murah..
kalo beli 1 jer..better beli online. X menyempat nk snap2 pic byk2..khusyuk sangat tengok barang..

Tapi kan..pengalaman i la..bila tngk kedai2 cm ni kan..kalo kita dh masuk n tngk brg2 dia..then kita fikir kejap lagi la beli...WORD OF CAUTION...comfirm kejap lagi x beli..kedai tu pun dh x ingat kat mana..hahaha..itulah yg terjadi semalam..kalo dh jumpa yg berminat..beli aje...pastikan datang sini..bawak duit siap2..ATM ada..lvl 1..tp hari biasa pun ramai..apatah lg hari minggu.

Apa je yg i borong???..beg plastik nye byk..barang nye sikit je..hahaha..Ni antara snap shot kedai2 kat sana..



Mainan2 memang banyak kat sana..tactic penjual..letak mainan2 kat depan kedai..budak2 comfirm akan pergi situ..kalo nak pergi bawak anak2..kena byk bersabar sikit la..balik confirm ada kena beli mainan..hahaha..

Ni antara barang2 yang i beli..
Kasut Mothercare..harap2 muat la pakai raya nanti..

Swimming suit untuk si abang..

Baju cotton..RM38

Baby Sleep-suits..buy 3 for RM105..

Kalo bawak mr hubby,,dont worry..sini byk tempat untuk lelaki shopping2 gak..lagi2 bagi mereka yang kumpul kereta2 kecik as a hobby..kalo dtg time nak raya..confirm ramai gilerz..WORD OF ADVICE..kalo nak shopping dengan aman..datang waktu hari biasa..dan bawak geng shopping sekali..ada dlm 3 jam kitaorg shopping..my mom pun advice x perlu la nk pg jusco lak..nak petang dah..siap ujan lagi otw balik..bila nak pergi lagi?? kena ambik cuti la gamaknyer..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...