Thursday, 22 May 2014

House & Reno : Plaster Ceiling

Initial plan x nak buat plaster ceiling. Just nak buat wiring sahaja..Tapi bila bincang2 balik with mr hubby, kitaorng buat jugak plaster ceiling..Tp plaster ceiling for the whole living room saje. Living room kitaorang sekali dengan kawasan dining...Bilik2 & kitchen kitaorang x buat plaster ceiling pun. Design plaster ceiling ni hubby i yang pilih. Canteq x??..contractor nye mr hubby yang cari..i dlm pantang waktu ni..hahaha..kitaorang opt for modern design..coz kitaorang punya planned interior..simple modern. Ada gak terfikir nk letak kayu kat plaster ceiling tu..canteq jugak tp lari dari konsep asal la pulak..

Before
Ni rupa before any renovation or wiring done. kedudukan wiring kipas dia memang x kena..hahaha...so confirm la kena tukar wiring semua..
After
Taadaaa...simple but nice..
Lampu and kipas semua mr hubby yang pasang sendiri..coz nk budget..nowadays cost pasang lampu n kipas pun mahal jugak..actually gambar ni sebahagian aje dari living room kitaorang...this is gonna be tempat dining room..mula2 ingatkan nk jugak beli lampu yang berjuntai2 tu tp macam x masuk la pulak dengan design...apapun..memang terang..kipas and lampu rumah mostly beli dekat House of Lightings puchong tu...kalo nak pg kedai ni..pg weekdays..selesa sikit nk pilih..kalo pergi time weekend, memang ramai..Next agenda..cat rumah!!!




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...