Thursday, 29 May 2014

Shopping barang rumah at The Living Depot

Kitaorang dapat tau pasal kedai ni dari seorang kenalan. Katanya kat sini byk barang2 yang harganye berpatutan. So kitaorang pun pg usha minggu lepas. Plan asal nk beli Hood+Hob+Oven & Sinki kitchen + Sink Tab. Now kedai tu ada tawaran..most of the items ada 30% less..tawaran ni sampai ujung bulan may ni saje..Rupanya kedai ni ada byk cawangan..yang kitaorang pergi ni dekat Puchong..berdepan dengan AEON Big..besar jugak la kedai dia...bhgn bawah kedai mostly hardware items dan cat..bahagian atas, kitchen & bathroom accessories. 


Hood, hob and oven yang kitaorg berkenan tu jenama Rubine..coz tu je yang within our budget range. Tapi pakej yg kitaorg dapat ni termasuk microwave sekali..semua sekali x sampai 3.5k pun..dpt free2 gift lagi..dpt 3 periuk..(one wok, one milk pot and one soup pot)..kalo x silap i la..barang lum deliver lagi..dlm next week kot baru sampai..

Another item yang kitaorg cari is sinki and tab..hari tu ada usha kat PSM Setia Alam. Byk choice kat sana..free giftnye pun menarik..sorento pun ada pakej2 dia..tp kitaorg x beli pun..coz ingat nk cari elsewhere..kat sini ada sorento gak..tp sinki aje dah lbh 700 kot..lum tab dia lagi..pusing2..jumpa sinki ni..sekali dengan pakej tab..jenama Haustern. X pernah dgr tapi rasanye German made..sinki n tab nye pun jenis stainless steel yg matte. bukan jenis yg kilat..tu yg buat i tertarik tu..mr hubby mcm x brp berkenan coz rasanya dia nk sorento jugak kot..hehehe..kitaorang ambil double bowl sink..accessories macam basket or cutting board tu kena beli asing la kalo nak..x dpt dlm pakej.



Ni dia sinki nye...tak berapa besar pun..just nice..yang ni jenis top mount..kitaorang memang x mau yg undermount..gambo pili dia x sempat lak nk snap..tp mcm ni la..i ambil ni dr mr google. double tab..

Gambar dari Mr Google
The living depot ni kat bangi pun ada...dan rasanya kitaorg pernah pergi sana juz x tau itu adalah living depot..hahaha..apa pun..tempat ni not bad...for those yang tengah cari cat or hardware or kitchen/bathroom accessories, boleh la datang sini..

Ni alamat dia :

The Living Depot (Puchong) Sdn. Bhd. Address: No. 15, 17 & 19, Jalan Pu 7/4, Pusat Bandar Puchong Utama, 22Km, Puchong, Selangor, 47100

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...