Monday, 17 November 2014

Lunch @ Seoul Garden HotPot The Main Place USJ

Korean Food Again..Yippee!!

I terjumpa dekat Groupon, ada offer on Seoul Garden Hotpot (RM21.00). Seoul garden Hot Pot ni menyediakan ala carte menu...cawangan Hot Pot, setakat ni ada dua jerr..Satu dekat The Main Place USJ, the other the D’Pulze Cyberjaya. D’Pulze ni, a new shopping complex dekat Cyber..rasanya baru je bukak cawangan yang dekat situ..hari tu i makan dekat cawangan USJ..makan lunch sorang2..hehe

Address : Lot LG-12, Level LG Floor, The Main Place, Persiaran Kewajipan, Usj 21, 47630 Subang Jaya, Selangor
Phone : 03-8081 7385

MENU
MENU
I suka konsep deco dia..simple..and nice..very clean..

AMBIENCE
Untuk set groupon, memang dah ada air, set2 menu yag tertentu dan juga ice cream as the dessert..Once sampai aje dekat restaurant tu..x ramai pun..i sampai awal sikit..takut kalo dtg lunch time…crowded..i memang dilayan mcam puteri la..coz x ramai customer lagi..untuk set groupon, diaorang akan letak kan set2 menu utk pelanggan groupon.. senang utk kita pilih..i x sempat nak snap menu2 groupon tu..memandangkan I penggemar daging..so I choose Sliced Beef HotPot. Harga ala-carte RM16.90..kalo nak tambah banchan, add in another RM5.90.

Air untuk set groupon ni, boleh choose, Bailey Tea or Cinnamon Tea - free flow..i tried both..hehe..mana i prefer..i much prefer the Cinnamon Tea..

SLICEED BEEF HOTPOT - ALA CARTE PRICE RM16.90
Sliced Beef HotPot ni uses Kimchi as dia punya broth. Macam Kimchi Jigae tu la..portion dia memang besar la..tp seriously, rasa dia sangat sedap..rasanya yg paling sedap I pernah makan..in terms of Kimchi soup dia la..very addicting..walaupun perut dah x larat..tp I still hirup soup tu..perghh..memang marvelous..

MY LUNCH
BANCHAN - TO ADD ON RM5.90
Banchan dia..a bit disappointing sikit. Ada cucumber, egg, and tauhu yang di rendam dengan kuah cili kicap..i tak habis pun makan banchan2 tu..

ICE CREAM

Lastly, dapat vanilla ice cream..yang di tabor dengan kacang hancur..a great ending for a great meal. 
Keluar je dari kedai tu..macam nak meletup perut. Sangat kenyang ok..dari segi harga..bg I slighty mahal dr kedai Korean yang lain coz set dia ala-carte..x termasuk banchan..kalo nk, semua kena add on..nak upgarde ke Kimgaru rice RM2.00..tambah telur RM1.00

Apapun..a very interesting experience..definitely will come again..nak bawak mr hubby lak next time.. 

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...