Friday, 5 December 2014

Lunch @ The Library Coffee Bar Nexus Bangsar

Searching for a place to chill out on a Friday afternoon…where to…off to The Library Coffee and Bar…

The Library Coffee and Bar ni dah bukak cawangan dia dekat Nexus Bangsar. Saja nak try out their menu..konsep kedai dia…mcm nama dia jugak la…berkonsepkan library…masuk2 aje kedai ni..nampak macam kelam sikit..gelap jer..boleh baca buku ke dalam gelap2 mcm ni..hehe..so kitaorang cari corner yang best tuk lepak2…dapat duk kerusi empuk..hehe..kedai dia comey jer..x besa sangat pun..tp still nampak luas n comfy..

ENTRANCE
VARIETY OF CAKES
MENU
Deco dia memang cantik..ruang kedai dia dipenuhi dengan buku2..i bukan la peminat coffee sangat..sekali sekala tu boleh la try…takut pening lepas minum..tp I suka sangat coffee art..i rasa sangat comey..hehe

Address: G2A Ground Florr,  Jalan Kerinchi, Kampung Kerinchi, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone:012-353 4351

FULL OF BOOKS..
AMBIANCE
Now ada Lunch Promo..RM15.00 jerr…tp x leh nak upgrade ke coffee ke…hot choc ker..so x banyak choice…hari tu I x order pun dari lunch menu dia..tp member I ada order..dia order their Ice lemon Tea and their Crispy  Tempura Fish & Chips with Tater Sticks. I pulak ordered their Hot Chocolate and waffles with ice cream…lunch ke brunch tu..haha..lunch I hari tu..waffles je…

I x sure waktu yg kitaorang datang tu..macam x ramai pekerja..ada seorang ambil order..n sorang lagi anta makanan…yang ambil order tu…dia la yg buat air..dia la yg take peoples order..kelam kabut gak la kitaorg tengok dia..x ramai pun customer time tu..so service agak slow hari tu..dapat air hot choc I pun lambat..nasib dia ada buat art atas hot choc i..thanks so much!!

Crispy Tempura Fish n Chip dia..ehm..dari segi presentation..boleh diperbaiki…ikan dia very crispy..orait la..tp nak kata sedap sangat tu…x de la..tempat lain lagi ok..

CRISPY TEMPURA FISH N CHIPS WITH TATER STICKS
Ni pulak..my waffles with one scoop of vanilla ice cream…nampak macam x kenyang kan…tp kenyang ok..mungkin campur dengan hot choc yg I minum tu..so overall memang kenyang la ea…hehe..waffles dia seriously sedap…ice cream dia pulak very smooth…so the combination of the two..memang marvelous la..

ONE SCOOP ICE CREAM WAFFLES
Air hot choc dia pulak…not too sweet and not too thick....just nice for me…and the art is adorable..
Overall…an interesting experience…maybe I should go more often to coffee shops..and maybe order coffee next time…

HOT CHOCOLATE
Till next time then..



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...