Friday, 12 December 2014

Mandi manda @ Blue Lagoon Port Dickson

Walaupun rumah parents I dekat jer ngan pantai…tp I dari kecik..memang jarang mandi pantai..mandi swimming pool & sungai tu selalu la..hehe..so bila family mertua ajak pergi Blue Lagoon PD, teruja sekejap..hehe..mula2 nak gerak pagi2..last2 gerak kul 8…n sampai dalam 9++..time tu matahari cun2 jerr…x panas lagi la..

Sampai jer…perghh..dah ramai…n seriously..memang cantik sangat..pagi2 tu..tengah air pasang..pantai ni juga dikenali as Pantai Tanjung Biru.. (Blue Lagoon)..translation dia la..hehe

Mr hubby pergi cari tempat tuk set up camp…camping la sangat..yelah..nak lepak sampai petang..harusla cari tempat yang redup2…
.
RAMAI SUDAH
PANTAI BLUE LAGOON

Ziyad dah teruja nak terjun…pantang betul nampak air..terus nak tukar baju…air dia memang bersih..tp kena jalan jauh sikit la dari pantai..nak sampai ke tempat yg best sikit…awal2 pantai tu..air dia kotor sikit la..Lily pun suka..i bawak lily pergi berenang sama…lama gak la kitorang beredam dalam terik tu..hehe..nak berenang jerr dia..air dia x berapa nak dalam..so lily jalan jerr sepanjang dalam air tu..kalo blh nak merangkak…tp air dia x cukup cetek lagi time tu tuk dia merangkak..pasir dia lak jenis yang putih2 tu..

ZIYAD TERUJA TENGOK ADA AIR DEKAT PASIR
CANTIK KAN
Tp x pergi jauh sangat kearah laut dalam pun..malas nak patah balik nanti..penat kot..hehehe..

BILA SUDAH SURUT
 Bila air dah start surut..nampak la the white sand..kalo nak mandi gak, kena jalan jauh sikit la ..

Petang tu pulak..ujan..gegas packing barang..dah la bawak baby..susah nak angkut barang..
Memang best la..picnic ramai2 bawah pokok...sangat syok!! angin dia pun..kuat hari tu..penuh tikar dengan pasir..

K, time to go home..semua kepenatan...hehe..


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...