Monday, 22 December 2014

Lunch out with the girls @ Outback Nu Sentral

Salad..salad..salad..salad..ntah kenapa..asyik terfikir pasal nak makan salad lak sejak dua menjak ni…bukan diet pun..tp ntah lorr..datang tetibe..bukan pregnant tau..just craving ngada2…hohoho..so I tanya member2 kat ofis…mana chicken salad yang sedapp ea…I teringin nak makan salad kat Chilli’s…komen2 semua kata salad dia sedap bangat!! Tp memandangkan malas nak menapak ker KLCC or Mid Valley, so next option..kitaorang try Outback…Nearest..Nu Sentral..Cawangan ni baru jerr bukak..i belum pernah lagi try Outback..kitaorng semua dah la kelaparan..siap bunyi2 dah perut i..ish ish..

Address :  LG-27 & 28, No. 201, Jalan Tun Sambanthan Nu Sentral 55100 Kuala Lumpur 

Outback ni specializes in western cuisines..mostly their steaks la..meats here are all halal but coz they serve alchohol, so no halal certificate..

Sampai2 jerr..nasib lum ramai lagi..senang nak dpt tempat..waiter dia memang ramai..macam each table ada waiter dia tersendiri…I like..sangat effective and teratur..now ada lunch promo…yeah!! Ada salad dalam promo ni…within the promo lunch items, just add in an extra RM4.95 for the soup of the day and bottomless soft drinks..so I pilih Queensland Cobb Salad..only available Monday – Friday (11.30am – 3pm)

PART OF THE MENU
What the geng ordered – Steak Pomodoro Pasta, Brick Chicken and Black Pepper Steak Bites. Once sampai air dia…mak ai…besa nye gelas..jenuh nak abis kan..tp I kira champion r…3 kali refill…hehe..jap lagi ke toilet la kita…for the soup of the day, kitaorang dpt Tomato and Basil Soup..mula2 tu macam huh??? Tp bila dah sampai…aroma dia..perghh…macam lasagna in a form of a soup…delicious ok…sangatla sedap…x cukup satu mangkuk soup tu…terliur la pulak…kena cari resipi ni…dapat pulak chocolate bread as a complimentary side…sedap wei roti dia..

TOMOTA & BASIL SOUP - YUMMEY!!!
COMPLIMENTARY BREAD
Makan ni pun dah start nak full…lum sampai lagi salad..salad I sampai lambat sikit…once dah sampai…WHAT??? Besarnye!!! Macam 3-4 orang nye portion…macam mana nak habiskan ni…memang last2 I tapau je pun..heheh..giler wei nak habiskan semua…x larat dah…salad dia quite nice..macam2 ada…eggs, baby tomatoes, chicken salad, cheese, beef bacon…and greens…as the dressing, I chose honey mustard…honey mustard dia sedap!! Tp I berjaya jugak habiskan separuh..the rest I tapau.

BESAR KAN..
QUEENSLAND COBB SALAD RM24.95
As for Black Pepper Steak Bites…I recommend this as well..daging nyer medium well done…soft sangat daging dia…cair dalam mulut…fries dia lak..a bit salty..terlebih garam sikit…brick chicken dia..sedap gak..tp side dish dia..mash potato pun a bit salty..kuah gravy dia pun I rasa mcm a bit salty…

BLACK PEPPER STEAK BITES RM27.95
BRICK CHICKEN RM21.95
Pomodoro Pasta dia…taste macam authentic Italian pasta..masam2 tomato..tekak orang kita x tau la kan..ada yg suka n ada yang x gemar..cian member I yg order ni..dia x suka rasa masam2 tu..x habis pun dia makan..besa lak tu portion pasta dia..

STEAK POMODORO PASTA RM24.95
Overall…what an experience…it’s the first time for all of us to eat at Outback…review – confirm akan dtg lagi…sedapp seh…leh leleh tngk makanan dia..balik jerr…semua perut dah ke depan…satisfied we were..

K , bubbye…

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...