Tuesday, 30 December 2014

Lunch @ B.Bap Korean Food IOI City Mall Putrajaya

Mencari barang last2 minute untuk majlis hari jadi Lily..mana tau terjumpa barang2 yang menarik kat IOI City Mall..So that day, I menyinggah la kejap…on weekdays pun, still ramai kat IOI City Mall tu..lagi2 waktu lunch hours..i pulak join la sekali dalam kesesakan orang ramai during lunch hours tu..most of  the restaurant memang full house la..ramai yang  beratur depan kedai waiting to be seated..so I cari la kedai yang kurang orang..so I decided to try out B.Bap Korean Food…Yeah!! Makan Korean again..i memang peminat makanan korea..lagi2 Kimchi Jigae…masyuk!!

Address : LG-52, IOI City Mall, Lebuh IRC, IOI Resort City, Putrajaya

WELCOME
During that time, kedai ni x ramai sangat…senang je nak dapat seat..usha2 menu…ehm..dari segi harga..a bit expensive. Lagi2 untuk portion yang diorang hidangkan..So I ordered their Kimchi Beef Jigae and Korean Plum Tea.

PART OF THE MENU
In terms of ambiance dia...memang sangat cosy and nice..simple yet interesting..

SIMPLE KAN..NICE!!
I ingat set yg I order tu siap sekali dengan banchan dia..tunggu punya tunggu…mungkin set tu without banchan la kot..or kena add on..coz I was such in a hurry..xde belek2 menu tu sangat..

Once makanan dia sampai..ehm…dari segi portion..a bit small for that price..dah la I kelaparan giler time tu..huhuhu…in terms of taste..biasa sajer..broth dia x rasa authentic..sedap memang sedap..tp macam ada something yg missing..kimchi dia x berapa terasa…but still delicious..

KIMCHI BEEF JIGAE RM16.00
PORTION A BIT SMALL
I teringin nak makan Kim Bap dia..tp x larat kot nak makan sorang..Oppss..lunch kali ni makan sorang2 jerr..mr hubby kerja that day..Air Korean Plum Tea dia memang masyuk rr..sedapp sangat..tp xde gambar la pulak ye..terlupa nak snap..hohoho

Overall..not bad..but will probably will order something else next time..chow..time for shopping. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...