Friday, 24 March 2017

Lunch @ Restaurant Sri Sayang Teluk Intan

Pagi ahad tu, tetibe mr hubby ajak untuk pergi ke Hospital Teluk Intan..i yg dalam keadaan blur2 pagi-pagi tu..terus I reject..hahaha..tp lepas tu..berubah fikiran..so join r hubby n family dia untuk melawat sedara di Hospital Teluk Intan..Time pergi kitaorang x ikut highway..ada banyak kedai makan sepanjang Kuala Selangor – Tanjung Karang – Sekinchan tu..tp time tu..x lapo lagi..dan belum waktu tengahari..lg pun, ingatkan nk makan2 dekat Teluk Intan la..

Sampai je kat sana..xde pulak kedai2 makan tepi jalan yang bukak..huhuhu..perut dah start berbunyi dah..so otw nk ke hospital tu..terperasan satu kedai..i nampak signboard SOTO jerr kt tepi kedai tu..trs I inform mr hubby..kita makan situ je la..mr hubby pun on jerr..Nama resto ni, Restoran Soto Sri Sayang..

BESAR SIGNBOARD SOTO DIA..

PINTU GERBANG RESTO..

Time datang tu..ramai gak customer..it turns out..macam2 yang dijual dekat kedai ni..ada nasi campur..nasi ayam..soto..beraneka jugak la..So trs I chop tempat betul2 bawah kipas..panas wei hari tu..i terus aim soto..tp dekat sini..ada soto ayam dan soto daging..wow..first time jumpa kedai jual soto daging..so I order soto daging special satu..mr hubby lak, soto ayam special satu..mr hubby tengah diet..so dia tengah kurangkan portion makan nasi.. MIL & Ziyad makan nasi campur..FIL order soto jugak..

MACAM2 ADA..

Ni dia Soto Daging Special..dah macam sup tulang dah I tengok..tp dish ni I kongsi dengan Lily n Uzayr..daging dia I makan la..hahaha. Menarik gak..sos kicap dia pun manis2 pedas gitu..i hujung2 baru letak sambal cili..nk bg budak makan..x leh la letak dulu..budak2 tu dah kenyang..baru I letak..memang masyuk la..i memang peminat soto..not bad la yang ni..

SOTO DAGING SPECIAL RM6.50

SOTO AYAM SPECIAL RM6.50

SAMBAL KICAP..


Nasi campur dia, sekali imbas, memang nampak menarik..kerabu sayur dia..perghh..ada ikan bakar..banyak choice..

PERIA DIA NAMPAK SEDAPP

BANYAK CHOICE

IKAN BAKAR

Memang pilihan terbaik la singgah situ..sedapp!! Skg kalo pg sana..at least dah tau satu kedai best..next time leh singgah lagi..
K, off to the hospital..jarak kedai dengan hospital dekat jerr..

CHOW>>>


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...