Tuesday, 4 April 2017

Lunch @ Boat Noodle KL Gateway Mall

Bila kebosanan melanda ofis, bermula la episode untuk makan di luar..kami gagahkan jugak la..sorang tu dah aim dah nak makan Boat Noodle..so plan untuk keluar awal sedikit untuk chop tempat..arah tuju kami adalah di KL Gateway Mall..x banyak lagi kedai yang bukak..Kedai makan yg ada, Boat Noodles..KFC..itu je la yg I tau setakat ni..hahaha..last time terjah ke Boat Noodles ni..full house habis..so this time, memang mengharap sangat dapat tempat..

Kami pergi dalam dua group..so kami yang sampai awal ni, chop tempat dulu la..once dah duduk tu, baru tau..yang xde sorang pun dr kitaorang ni yg pernah makan boat noodle..including myself la..i selalu baca bloggers lain makan boat noodle ni..so this is my first time experiencing it la..time nak order tu, mmg megambil masa sedikit la..confusing sikit..hahaha..tp semua teruja nk mencuba makan boat noodles ni..yang diet pun x jadi nak berdiet..

WELCOME TO KL GATEWAY BRANCH

Time sampai tu, still belum full house lagi..mgkn jugak coz tengah cuti sekolah..Mall ni bersebelahan dengan sekolah..so xde la budak2 sekolah berlegar2 dekat mall minggu tu..menu dia pulak..x banyak sangat pun..so last2 I order Thai Milk Tea, satu mangkuk boat noodle dan Yum Seafood Salad dan x lupa jugak Roti Sangkaya tu (Steamed bread)..i baca ramai bloggers recommend Sangkaya tu..so I order siap2..

MENU ITEM

MENU ITEM

Walaupun time tu customer x ramai, tp the service was a bit slow.. I punya la tunggu I punya Yum Seafood..it turns out, diaorg terlupa nk punch in dalam order..so tertinggal..so lagi lama la nk sampai..i makan la kudapan2 yang ada..

Sangkaya kitaorang tu, sampai agak lambat jugak la..tp bila makan, memang terasa kesedapan, kelemakan cicah pandan dia tu..dish ni, memang wajib order..memang sedap..rasa kalo nk habiskan sorang pun boleh..(yela tu..kalo ada mr hubby, mesti dia la tukang habiskan)

YG NI PUN SEDAP..CRUNCHY2 GITU..

MEMBER ORDER YANG INI..

JEMPUT2 MAKAN YE

INI YANG TERBAEK..WAJIB ORDER..SEKALI CUBA..X LEH BERHENTI..

Boat Noodles dia, ada dua jenis kuah. Pathumtani & Ayutthaya. I prefer Pathumtani la..for me lagi sedapp..Ayutthaya berasaskan santan sikit..so not for my liking sangat..rasanya kalo i xde ambil dish lain..i boleh makan around 5-6 pinggan ni kot..hehe..air dia pulak, both Thai Milk tea and Thai Green Tea dia memang marvelous.. sedapp..air dia memang limited sikit dekat Boat Noodle ni..x banyak choice..

ONLY ONE OF IT IS MINE...HEHEHE

CLOSE UP SIKIT

CHILL CHILL

Lama gk la baru Yum Seafood I baru nk sampai..giler pedas dish ni..kalo x silap..ni mcm special menu..limited time only kot..tp seriously, for me memang pedas la..dan biasa saja la rasa dia..i dah makan macam2 dah..air chill chill i pun dah nak habis..so nk menghabiskan yg itu..jenuh jugak la.
My verdict..service ok..just makanan mmg sampai lambat giler..kenapa?? I x sure la..sebab kedai baru ke?? X cukup training ke?? Hopefully in the future their delivery time to the customer can be improved. Apa pun, makanan2 dia memang tip top la..for me, memang sesuai dengan tekak i la..kecuali yg pedas meletop tu la..hahaha..

YUM SEAFOOD YANG PEDAS GILERZZZZ...AWAS KEPADA PEMAKAN..HEHEHE

X SURE APA NAMA DISH NI..TP MEMBER KATA SO-SO SAJA

Lunch kali ni, boss belanja..TQ TQ..seronok bila ada orang belanja..hehehe..overall..an interesting experience..i will definetely come again, especially for the Sangkaya..tp kalo i nak pergi, probably ke cawangan yang lain la kot..Boat Noodles ni ada banyak cawangan..yang berdekatan dengan rumah i setakat ni, dekat IOI City Mall & D'Pulze Cyberjaya..senang nk terjah nanti..

psst mr hubby...jom dating ke Boat Noodles pulak..😁😁

K, chow guys..



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...