Thursday, 25 May 2017

Sentral Bazar Nilai 3

Misi mencari baju raya sebenarnya..sepanjang kitaorang berkahwin ni, x pernah lagi menempah baju raya yang sedondon..tiap tahun mesti kitaorang cari yang dah siap ajerr..tahun ni pun sama..kita try tahun depan tempah awal ye..hehehe

Kakak I selalu beli dekat Nilai 3..dapat sedondon satu family..so kali ni, kitaorang try la usha dekat Nilai 3. Selalu shopping baju raya di bulan puasa di PKNS Shah Alam..tahun ni, sebelum puasa, kita dah siap2 beli dulu..itu pun dah banyak habis stock..aduh..kaler yang kitaorang nak tu, x dapat..terpaksa tukar kaler lain dah..huhuhu..tp xpe la..i tetap suka jugak..(redha)

So otw nk balik tu, perasan ada dinosaur besar terpacak kepala dia dari arah bertentangan..tetibe nampak ada Optimus Prime..saja ajak mr hubby masuk situ kejap..still dalam construction lagi,tp macam dah 80% siap..ada banner yang bagi tau yg dekat situ akan jadi tapak bazar ramadhan nanti..

Time tu, perasan ramai gak yg datang usha kawasan..ambik2 gambo..so kitaorang pun sama..siap ada kolam besar (inflatable pool) di ruang tengah2 tu..ada pulak budak mandi tengah2 terik matahari tu..anak2 dah nampak pool..dah duk mengecek nk mandi..of coz tidak la..baju spare pun x bawak..next time la ye anak2..

Ada macam2 arca rupanya dekat sini..rasanya nk buat kawasan2 yang bertema..kawasan ni di panggil #sentralbazar. What is Sentral Bazar? 

“Sentral Bazar is located in Nilai 3, Negeri Sembilan. Nilai 3 was dubbed as "The Largest Wholesale Centre in Malaysia" by the Malaysian Book of Records. Tapping into this success, Sentral Bazar is the latest addition to the more than 10 years old retail hub featuring a one-stop concept wholesale mall”

For more info, boleh bukak website dia, SENTRAL BAZAR

Memang macam2 akan ada dalam mall ni..ada 3D Projection Zone, 3D Street Art, Magical Pool, 3D Water Aquatic, Augmented Reality, Optical Illusion dan banyak lagi la..i baca what's going to be available dekat sana pun, terus I rasa excited..lagi pun, Nilai 3 ni xde la jauh mana dari rumah i..

Jom lihat apa yang telah ada di Sentral Bazar. Seriously, memang x sabar nak tunggu mall ni siap. 

I PALING X SABAR THEMATIC ATTRACTIONS DIA..VAVAVOOM

LOOKING GOOD OPTIMUS..

LOTS OF AUTOBOTS AROUND

DONT STEP ON ME..HAHAHA..LONG NECK

MINI POOL IN THE MIDDLE OF THE AREA

CLOSE UP

TIME NI, NAMPAK ADA ORANG TENGAH MENGECAT2 LAGI GIRAFFE2 NI..TOUCH UP SIKIT2

SEMUA NI BERSAMBUNG DENGAN LAMPU..RASA WAKTU MALAM MESTI NAMPAK CANTIK LA

LOVE THIS..

PLANET OF THE APES PUN ADA..NI PUN BERSAMBUNG DENGAN LAMPU..

Overall..memang macam2 ada..(setakat ni la)..ada lagi yang kitaorang x snap..ada arca octopus..semut..macam2 lagi la..x sabar nk tunggu bila dia fully operational..katanya mid 2016..tp i tengok, banyak lagi la yang perlu di buat..tp xpe..we will wait untul dia bukak sepenuhnya..next time..kena prepare siap2 baju mandi anak2 la gamaknya..just in case..hehehe

K, if you guys are in Nilai 3 or anywhere near here..leh singgah sini..lots of items to see..n of coz..banyak gambar yang boleh di ambil..k..bubbye for now..

2 comments:

  1. best giler tempat nie... betul ke nilai 3 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sangka kan..tak sabar nk tunggu siap sepenuhnya..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...