Friday, 7 April 2017

Lunch @ Ga.to Gateau Nexus Bangsar

Cerita lunch yang sangat kelakar..aduyay..

I ajak budak2 ofis untuk makan Korean di The Sphere Bangsar South (OISO Restaurant)..so, kitaorang semua jalan kaki la..menyahut seruan department tuk "Be Healthy". Untuk sampai ke bangunan tu, kena mengharungi jambatan yang panjang..kena cross the Federal highway..sampai je dekat sana..it turns out, the whole eating loft, tengah undergo renovation..tercengang tau kitaorang..punya x menyangka..dah la perut masing2 dah lapar..seluruh kawasan tempat makan dia lak tu yang ditutup..dugaan..

So next plan..semua setuju untuk pergi ke Nexus bangsar…jalan kaki lagi..aduh..dah la terikut jalan yang jauh..kalo ikutkan ada jalan pintas sebenarnye..tp coz kitaorang x tau..hahaha..xpe la..menapak je la ke sana lagi..sampai je ke Nexus..semua dah peluh2 dah..perut dah berbunyi dah..cari punya cari..terstumble across this one resto..

GA.TO GATEAU

WELCOME..

Usha menu dia depan kedai..coz kitaorang dah kepenatan..so masuk je la..kitaorg berlima time tu..redha jer dengan apa yang telah berlaku..

It turns out, resto ni, a bit of a healthy food menu punya resto..air dia kurang manis, makanan jenis yang banyaks herbs..less oil..perghhh..aduh..memang terasa sihat la tengahari tu..dah berjalan jauh2..makan lak makanan sihat..balik pun, sambung jalan kaki lagi..terbaek la hari tu..

PASTRIES PUN ADA DIJUAL DISNI

Jom usha lunch set dia..I ordered the Smoked Trout Stack..yg lain ordered the Chicken Focaccia. 
Air dia pulak, i top up dari set..so i ordered their Super Fruit Iced Tea..member sorang tu, sempat gk la ordered their coffee latte..
LUNCH SET ITEMS

MENU

Customers ramai jugak..not bad la kedai ni..i suka layout and design dia..a bit rustic-rustic feeling..very homey

ENVIRONMENT

This is my dish..teruja nak makan..smoked trout dia memang sedap la..just herbs dia macam terlebih banyak..so overpowering the dish..i dah x rasa lain dah..rasa herbs jer..kurang acidity sikit..kalo dpt mustard ke..mesti sedap la..air dia..memang kurang gula..mula2 nk mintak sugar syrup..tp last2 x jadi..layan je la air refreshing super fruit iced tea dia..hehehe..last2 habis jugak..

MY SMOKED TROUT STACK

MY DRINK - REFRESHING SUPER FRUIT TEA (BREWED)

Yg ni lak what the others have ordered..yang ni pun sedap..yg ni ada mustard..so ada rasa tangy2 sikit..ayam dia lak crunchy yet soft..nice la..for me,both dishes sedap..memang jenis food yang sihat..x sangka ada kedai macam ni berdekatan..

CHICKEN FOCACCIA

LATTE ANYONE??

I SUKA SANGAT KALER TABLE DIA..RUSTIC FEELING

So, perut dah kenyang..ingatkan nak panggil uber atau grab car jerr..last2 semua setuju untuk jalan kaki balik..(ikut jalan pintas..sekarang dah pandai jalan2 dekat kawasan situ..haha). Will i return?? Definitely..but next time i'll take the cab..hahaha
What an experience..tiring yet fulfilling..😅😅

Address: Nexus Bangsar South,, 7, Jalan Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Phone: +60 3-2857 8992




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...