Thursday, 27 April 2017

Dinner @ Cafe Lat Tali Lat Steamboat & Grill Sungai Sembilang

Jarang-jarang keluarga I dapat berkumpul tuk makan sama2..i adik beradik x ramai, tiga orang saja..dan I la satu2 anak yang x duk berdekatan..kakak n adik I semua duduk berdekatan dengan rumah parents i..I yg duk Putrajaya, kiranya yang duduk paling jauh la..hehehe..time balik hari tu, semua ajak makan luar..tp kalo boleh, x mau “usual place” kitaorang..hahaha..so this time around, ada a new steamboat and grill yang baru buka di kampong kitaorang ni. Jiran kitaorang jgk la..satu jalan dengan rumah parents i..drive x sampai 2 minit..hehehe..apa nama cafe ni..-->>Cafe Lat Tali Lat Steamboat & Grill

Harga dia for me memang berbaloi la..
HARGA SANGAT BERPATUTAN

Malam tu, tetibe hujan lebat..tp duk makan steamboat n grill di kala hujan2 tu la yang best..tp malangnye malam tu, I x berapa nk sihat..lebih 10 kali kot I cari tandas..memang bukan rezeki I untuk memikmati steamboat n grill dia..bila nak repeat ni wei??? Huhuhu

Jom lihat apa yang ada..kawasan dia x berapa nk besar..tp boleh la kalo nk muatkan puluhan orang..variety for me dah ok..hanya malam tu, xde ayam lak..biasa la..kami2 ni kalo duk kampong, ayam tu memang rare la..dah kampong tepi pantai..seafood memang heaven...malam tu beraneka seafood ada la..ketam..kupang..ayam je yg xde..so anak2 I makan mee hoon, sosej dan beraneka ball-ball tu..diaorang x gemar seafood2 ni lagi..

Kalo x silap, malam tu mcm ada dish lain..kalo x silap, mcm ada nasi lemak..hilang ingatan pulak tetibe..kekeke

CHOICES UTK GRILL

BERANEKA CHOICE BALLS

BUAH-BUAHAN & AIR PANAS

SEKSYEN PINGGAN MANGKUK DAN AIR

ICE CREAM..LIMITED CHOICE

I dapat merasa sikit je..memandangkan perut I x berapa sedap malam tu..grille dia sedap..soup pun ok..i tengok husband I, x berhenti makan..aik?? bukan kata diet ke?? Hahahaha..xpe..cheat day.. my parents dah pernah datang sini..selalunye diaorang berdua dating makan dinner kat sini..so kali ni, diaorg bawak kitaorang semua sekali..

FIRST ROUND..HEHEHE

SUMBAT SEMUA DALAM POT TU..

Overall, for me, with that kind of price, memang berbaloi la..for me, sedapp..kawasan pun agak lapang..senang budak2 nk main2..so if ur in my town, leh la singgah sini..

Boleh tengok FB page dia disini : CAFE LAT TALI LAT STEAMBOAT & GRILL


Batu 17 No 12 Jalan Khailani Kg Sungai Sembilang
Kuala Selangor 45800
016-740 5901

1 comment:

  1. makan steamboat beramai-ramai memang best dan sesuai untuk makan dalam kelompok besar yg ramai.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...