Tuesday, 11 April 2017

Kidzoona & Molly Fantasy IOI City Mall Putrajaya

Anak I yang kecik tu, malam sebelum tu, demam panas, siap dengan muntah2 bagai..so esoknye, bila I tengok dia belum lagi sihat, so I ambik cuti untuk bawak dia pergi ke klinik. So bila pg klinik tu, doc check darah dia, and Alhamdulillah, its just viral fever saja. So x perlu nak ambik sebarang antibiotic..just makan ubat demam saja. 

So tengahari tu, dia dah ok. Active balik dah..so I bawak dia pergi makan2..walaupun dia x berapa nk makan, tp nampak dia sihat dan aktif..dah start nak duk main jerr..malam sebelum tu, asyik menangis dan melepet je..x berdaya..so melihat dia dah sihat..i bawak la dia pergi main2 kejap..

I sebenarnya baru jer tau yang IOI City Mall ni ada Molly Fantasy dan Kidzoona. Selalunya kalo nk pergi Kidzoona, kitaorg akan pergi ke AEONTaman Equine..kalo Molly Fantasy, selalu pergi cawangan D’Pulze Cyberjaya punya..so kali ni, saja nk masuk cawangan IOI City Mall.

Pergi hari weekdays, so x ramai la..rates pun lagi murah on weekdays. RM 10 saja untuk si kecik tu..Bahagian luar dia adalah Molly Fantasy. Dekat dalam baru ada kawasan Kidzoona. Kawasan Molly Fantsay dia x berapa besar la..D’Pulze lagi besar..tp orait la kalo setakat nk main2..Molly Fantasy n Kidzoona ni, di first floor..berdepan dengan ice rink and berdekatan dengan Sushi King..

WELCOME TO MOLLY FANTASY IOI CITY MALL

KALO ADA ANAK2 I YG LAIN..MESTI NAK NAIK PUNYA LA..

GET YOUR PICS TAKEN HERE

Ini pulak, kawasan Kidzoona..agak kecil jugak la..tp utk Uzayr, memang dia seronok la..x leh duduk diam..duk berjalan sana kemari..agaknye dia excited kot..semua dia nk try agaknye..Lega hati i tengok dia asyik ketawa dan senyum2..Dah sihat dah anak mama..i bg la dia main dalam 30 minit gitu..x leh lama-lama..i lak x terlarat nk jaga..hehehe..lg pun, nak gi shopping sikit lepas tu..habis main jerr..terus terlena..fuhh..lega..penat main la tu..senang sikit mama nk pi shopping..

ENTRY FEE..WEEKDAYS MURAH JERR..RM 10

WELCOME TO KIDZOONA

TEMPAT BERLATIH MAIN KERETA

PLAY WORK BUILD..YG NI UTK KANAK2 YANG BESAR SIKIT OK KOT..UZAYR X BERKENAN PUN NK MAIN YANG INI

ACTIVITY CORNER

ROLE PLAYING

ROLLING..UZAYR X BERANI NK MASUK..TAKUT2 LAK DIA..

POOL OF BALLS..

BUAT PER TU UZAYR??

DARI ANGLE YANG LAIN PULAK

KERETA JUGAK YG DIA SUKA

Overall for me, kawasan dia agak kecik la (tp senang nak monitor anak2)..kalo hari minggu, mesti ramai la..so probably sesak sikit ..tp barang2 dia all are in good condition. Kalo setakat nk bawak anak2 duk main, leh la bawak sini..harga pun x semahal indoor playground yang lain..orait..chow now..

Ada banyak lagi cawangan Molly Fantasy & Kidzoona..leh usha website dia di sini : AEON FANTASY

*psstt..pastikan bawak stokin sendiri ye..

1 comment:

  1. la ada tempat ni ek, memang tak perasan langsung.. asal pi sane untuk makan je..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...