Tuesday, 14 March 2017

Dinner @ Pavillion Steak & Grill Sg Ramal Dalam

Dinner ni dalam 2 minggu yang lepas..Hari Jumaat, tetibe jerr tekak terasa gatal nak makan western..hehehe..so ptg tu I dah ajak mr hubby dah..selalunya mr hubby ada boy’s night out tiap malam jumaat tp tetibe xde pulak..so mr hubby pun on jerr..kedai yang I propose adalah kedai Pavillion Steak & Grille di Kajang. Kedai di kawasan Sungai Ramal Dalam. Kami yg dtg dari Putrajaya ni, kena uturn la..jalan masuk dia betul2 depan stesen minyak Shell..Bila dah masuk jalan tu..resto ni sedikit jauh la dari jalan utama tu..Resto ni belah kanan nanti..Cari je dekat waze..insyaAllah akan jumpa..

Macam mana I boleh terstumble across resto ni?? Secara kebetulan sebenarnya..i suka scroll IG..so bila tengah duk mencari makanan western, terjumpa la resto Pavillion Steak & Grill. Nasib baik perjalanan nak ke resto ni x jauh mana..

Time kitaorang datang tu..dah start ramai orang dah..parking pun agak penuh..nasib baik bawak kete comey..so senang untuk menyelit jerr..hehehe..

WELCOME!!

PART OF THE MENU

PART OF THE MENU

Kedai ni ada jual macam2 gak..bila tanya waiter dia apa yang paling masyuk dekat sini..katanya Nasi Arab dia..tp coz nak makan western, so no “nasi” tuk malam tu..lepas usha menu2..I order Fish n Chips, mr hubby order Chicken Chop dan untuk budak2, Mac n Cheese..probably next time..leh try Nasi Arab dia pulak..

FISH N CHIPS..
OUR DRINKS..SAKIT TEKAK..SO MINUM PANAS

My verdict on the food..portion fish n chips dia memang besar la..tp I pernah rasa yang lebih sedapp..kurang acidity dalam dish tu..kalo ada perahan lemon, mesti lebih sedap..dari segi rasa, memang crunchy la..sos dia pun not bad la..tp I prefer tartar sos yang original tu..

MR HUBBY NYE YG PALING SEDAP

Ni mr hubby nye..mr hubby nye sedapp..next time nk order yang ni la..rasa sos dia yang menyedapkan lagi dish tu..side dishes pun ok..i dah aim nak order yang ni..tp coz mr hubby nk yang ni..i cari la menu lain..tu yg tup2 Fish n Chips tu..hehehe..

MAC N CHEESE

Ni budak2 tu punya..yg ni pun sedap..walaupun x berapa nak creamy tp still very cheesy and yummy..portion pun just nice..

Balik jer dari kedai..mr hubby bg thumbs up kat kedai ni..jarang nak jumpa kedai yg dia suka..katanya nk dtg lagi..try menu lain..wah!!  lepas tu jelling kat i..warning jgn nk asyik order fish n chips jerr..hehehe..coz malam tu..i x habiskan pun..mr hubby yg duk tolong habiskan..lepas ni kalo keluar sama..dah x leh order fish n chips lagi dah..hahaha..

K, its time to head back home..


Address: Pavillion Steak and Grill (owned by Pavillion Catering) 6044 Sungai Ramal Dalam Selangor, Kampung Sungai Ramal Dalam, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia
Phone: +60 3-8912 3360

2 comments:

  1. Chicken chop tu memang nampak menyelerakan pun. Jauh pulak kalau dr sini nak ke sana. Kalau tak, ana terjah juga =)

    ReplyDelete
  2. lalu lalang je depan kedai ni belum ada masa nak singgah lagi hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...