Monday, 6 March 2017

Lunch @ Umai Café Putrajaya

Singgah sekejap di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Sabtu yang lepas..al maklumla..tukar IC & alamat baru..so sabtu tu datang utk nak ambil saja..memandangkan nak balik ke rumah MIL lepas tu..so kitaorg singgah la makan dulu sebelum bergerak pg Klang..so mr hubby cadangkan makan lunch dekat Umai Café saja..dekat saja dengan JPN tu..perut pun dah lapo..better cari yang dekat2 saja..

Selalu jugak dah makan dekat Umai Café ni tp x pernah lagi menjamu lunch dekat sini..selalu minum petang jerr..Umai Café ni di sekitar kawasan Monumen Alaf Baru Putrajaya tu..behadapan dengan tasik Putrajaya. Nampak la cruise boat lalu lalang dekat kawasan tasik tu..anak2 duk menyebut nak naik boat jerr sepanjang di cafe tu..

NAMPAK TASIK DARI DALAM KEDAI..TIME NI PANAS TERIK..SO DUK DALAM..KALO PETANG2 DUK DI BAHAGIAN LUAR KEDAI..

ANAK2 DUK USHA ICE CREAM..

Jom usha menu dia dulu..dia ada jugak all day menu item..macam lempeng, cucur, roti jala, nasi lemak..mana la tau nak “light lunch”..hehehe..i order Lempeng Pisang + Kueh Teow Ladna. Mr Hubby order Nasi Putih Ayam Kicap. Untuk si Ziyad, nasi lemak kosong. 

PART OF THE MENU

Dari segi harga, dekat sini very affordable..air dia pun x mahal mana..so sangat berbaloi kalo makan dekat sini..cepat pun cepat..x sampai 10 minit, semua dah sampai..

LADNA

NASI AYAM KICAP

NASI LEMAK BIASA

Bila dah anak tiga ni..kena bagi anak makan dulu la. Tp anak2 I skang degil sikit bab makan..kena rasuah sikit dengan ice cream baru nak makan..cheh..kitaorang duduk pulak depan ice box ice cream tu..so budak2 tu dah excited nk ice cream..so harus la buat perjanjian..makan nasi..baru dapat ice cream..hehehe..geram jer…nasib baik la diaorang nak makan time tu..ingatkan lepas tu dah lupa la pasal ice cream..cheh..ingat jugak..so last2 beli la jugak sorang satu..

I pulak sakit tekak time tu..kalo x..dengan mama nye sekali dah pekena ice cream..hahaha

LEMPENG PISANG WITH SAMBAL

Dari segi rasa, for me ok la..lempeng dia sedap la..tp sambal dia memang pedas..tp I tengok mr hubby relax jerr..dia memang kaki pedas..tp dicicah sambal atau tidak..dua2 combination sedap..pernah try lempeng kelapa dia..yg itu pun sedap gak..

So, semua dah gembira..its time to head to MIL houz..lets go!!

Address: Jalan P8e2/10, Presint 2, 62100 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya, Malaysia





1 comment:

  1. Saya pernah singgah sini siap dah duduk lagi. Tapi bila tengok kena beratur panjang sangat terus cancel pergi ke Alamanda 😅

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...