Monday, 20 March 2017

Lunch @ Chili Espresso Nexus Bangsar

Girls lunch out..Office kitaorang ni berdekatan dengan satu mall baru which is KL Gateway..Mall ni baru je bukak 2nd March yang lepas..so hari tu, kitaorang saja la nk try usha KL gateway mall tu..dengan harapan ada banyak kedai la dalam tu..

Tp last2 kitaorg a bit disappointed..rasanya macam 20% je kot yang baru bukak..kedai makan pun baru ada beberapa jerr..dan yang ada pun, betul2 full house..i think better to come back around next month la kot..i rasa bulan depan mesti banyak kedai yang akan start bukak..dari segi layout mall, menarik gak la..x sabar nk tunggu mall tu fully operational..mesti havoc macam Nu Sentral gak..hehehe..

Plan b kitaorang..pergi ke Nexus bangsar..naik bus dari mall tu untuk pergi ke Nexus Bangsar..RM0.80 jerr..jarang2 naik bus ni..x ingat bila last time naik bus..hahaha

Memandangkan dah lapo giler..so I terus ajak geng2 semua pi makan Chili Espresso..time tu ramai gak tp kitaorang gagahkan jugak masuk..xde la lama sangat pun nak tunggu makanan n minuman..tengah peak hours..so leh difahami..menu dia ada macam2..from local to western..sorry la geng..x terambik lak gambo menu..

COLORFUL ENTRANCE

I x tau nk order apa sebenarnya..sebelum ni I pernah makan Fish n Chips dia..tu memang sedap la..antara yg sedap pernah I makan. 

Tp kali ni..i try Roasted Chicken dia..yang lain ordered Fish n Chips, Ayam Percik dan Nasi Goreng TomYam..

SAKIT TEKAK, SO MINUM TEA PANAS..GULA IKUT SUKATAN SENDIRI..

MY ROASTED CHICKEN

Dari segi presentation dish dia..memang terbaik la..i suka sangat presentation dish i..dah la pinggan oren..my side dishes dan ayam tu pun, ala2 kaler gitu..so memang catchy sangat..so sebelum makan..take pic dulu..hehehehe..dah terjadi kebiasaan dah..setiap kali sebelum makan, msti ambik gambo2 dulu..kalo dengan family I pun sama..nasib baik mereka memahami..

My dish, for me..sedap la..tp ayam dia sedikit dry..dah la dapat portion yg daging banyak.,jenuh jugak la nk habiskan..sayur dia I suka..roasted veggies kan..memang sedap la..

NASI GORENG TOM YAM..SIAP ADA BENDI TU TAK TAHAN..HEHE

NASI AYAM PERCIK

FISH N CHIPS YANG CRUNCHY LAGI MARVELLOUS

Geng2 yang lain..time makan semua senyap..masing2 lapo..masing2 kata dish mereka not bad la..sedap..i xde la merasa so x dpt nk comment..tp dr segi presentation wise, all dishes memang tip top..
MURAL2 DI DINDING YANG MENCANTIKKAN LAGI SUASANA DALAM RESTO

OUR DISHES FOR THAT DAY..

Balik tu kami naik cab je..lesson of the day..always have a plan b..hahaha..KL Gateway..next month, we will see u again..hahaha..

For my review on Chili Espresso at Sooka Sentral, leh baca di sini : Lunch @ Chili Espresso Sooka Sentral..tp kalo x silap, Sooka Sentral mcm tengah undergo reno..so rasanya cawangan di sana probably is temporary closed..

Address: G-6, Ground Floor, Nexus, Bangsar South, 7, Jalan Pantai Permai, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Phone: +60 3-2242 2632

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...