Friday, 10 March 2017

Lunch @ Koryo-Won IOI City Mall Putrajaya

I dengan husband dua-dua cuti hari tu..tp pagi tu, mr hubby pergi settle kan urusan kerajaan dulu..so I stay home la..kemas2 rumah sikit..so bila time lunch, I ajak la mr hubby tuk ngedate dekat luar..time tu puas I duk usha nak makan mana..kalo boleh, nak makan tempat yg berdekatan jerr..dan lagi pun, mr hubby ajak sekali untuk main bowling..lama gak x main bowling ni..kempunan dah..so antara option yang ada bowling adalah di IOI City Mall, Alamanda atau pun D’Pulze Cyberjaya..

Time tengah usha2 IG, terperasan restaurant Koryo-Won ni..time tu x tau pun ada dekat IOI City Mall..bila check2 rupanya ada..gembira sangat2 la..terus I bg tau kat mr hubby..nk makan dekat situ..mr hubby ok jerr..lagi2 time lunch tu memang betul2 lapo..tp lunch kitaorang dah a bit late la..sampai IOI City Mall dah dalam pukul 3 lebih dah..

WELCOME!!

KAWASAN PRIVATE PUN ADA DI BELAKANG SANA TU..

KAMI DUDUK DI KAWASAN NI GAK..

Restaurant ni di bahagian hujung IOI City Mall, berdekatan dengan Home Pro, Franco, Osaka Teppan..Time kitaorang sampai, memang xde orang pun dekat situ..I memang dah aim nk makan ala BBQ style..ada jugak lunch set dekat sini..tp I prefer nak makan bbq style bungkus2 daging atau ayam dengan sayur salad tu..terpengaruh tengok drama korea..hahaha

SET BBQ 

MENU

MENU

Lepas usha2 menu, I ngan mr hubby ambik set 3 pax chicken – RM78.00..ambitious giler..ambik set untuk 3 orang..mr hubby nk pajeon tu sebenarnya..hehehe..apa yang ada dalam set ni..

1x smoked Charboiled Chicken Marinated with special BBQ sauce 
1x Kim Chi Ji Gae 
1x Pa Jeon 
1x A spread of Korean dishes (in this case 6 dishes) 
3x Steamed rice 
3x Korean tea..

THE LOOK OF OUR TABLE AFTER 5 MINUTES..X SABARNYE NAK MAKAN

Memandangkan we are the only customers, so we were treated like kings n queens..hehehehe..makanan pun agak cepat jugak la sampai..alhamdulillah la..coz memang tengah kelaparan. Bab bakar2 tu jgn risau..diaorang yg akan buatkan..so u ols leh tengok mamat tu bakar2 semua..hehehe..nasib baik la dia bakar x lama..coz air liur dah leleh dah duk tengok makanan atas meja..hehehe..

TUNGGU BRO TU MASAK AYAM

YEAH..LEH START MAKAN..SET UNTUK 3 ORG..AMBITIOUS KITAORANG..TIME NI PAJEON X SAMPAI LAGI

So bila semua dah settle..its time to makan..first item I ambik..sayur salad, ayam bakar, dan sos dia..makan ala-korea la…sedap wei..rasanya kalo dapat daging mesti lagi syok ni..

3 KALI KAMI REFILL..TERUNG TU SEDAP

KENAPA LA KENA TAUGEH BESAR?? 

Side dishes dia @ banchan dia pun not bad..3 kali gak la kitaorg mintak refill..bila ambik set yang ini, air dan side dishes dia refillable..tp sayur dia hr tu..a bit masin sedikit la..both bayam n taugeh dia..

ANTARA YANG PALING SEDAP I PERNAH RASA

PAJEON YANG SEDAP, BESAR DAN GEBU..ISI PUN PENUH..MAKAN NI JERR DAH LEH KENYANG

Kim Chi Ji Gae, memang pekat giler..sedap giler yang dekat sini punya..boleh terngiang2 soup dia..tempat lain x sepekat macam di sini..tp for me..yg ni memang win!!
Set ni ada sekali dengan Pajeon..pajeon ni datang last sekali..terkejut kitaorg bila waiter tu bawak ke meja kitaorang..mana tak nye..tengok size pajeon dia..besar giler kot..terus I pandang mr hubby..dia gelak jerr coz masing2 dah tau memang x leh nak habiskan dah..confirm akan tapau balik. 

Overall kan..memang best la Koryo-Won ni..next visit, nanti nak bawak family I ke sini..mesti my mom, dad n sisters suka makan tempat2 cm gini..mengimbau kembali time2 kitaorang tinggal di korea dulu..wah!!! rindunye zaman2 tu..

K..Koryo-Won ni ada jugak di beberapa mall yang lain..Suria KLCC & Starhill Galery..
If you are craving for food like this..you can come to any of their locations nearest to you. 

K, Bye!!

2 comments:

  1. hi... just nak tanya.. restaurant ni halal ke? sebab kalau tak silap woo samgyeopsal tuu pork belly tapi dia tulis kat situ beef...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...