Tuesday, 22 November 2016

Lunch @ Tappers One City Mall

First time jejakkan diri ke One City Mall. X pernah lagi datang sini..selalu duk lalu aje..kali ni datang pun sebab nk usha kedai baru..kedai apa?? Jalan Jalan Japan nama dia..review kedai ni dalam entry yang lain ye..kali ni nk citer pasal lunch kitaorg hari tu..dalam One City Mall ni, banyak jugak kedai makanan tp kebanyakan nye x menepati selera kitaorang..n byk jugak yg I rasa is non-halal..so sebelum datang sini..i dah usha apa yang ada..so our option for that day..is to have lunch dekat Tappers..

Time sampai ke Tappers, dah after 2..so no more lunch set..huhuhu..Tappers ni di ground floor. Betul2 depan lift. Rasanya diaorang tengah wat banyak renovation kot dalam bangunan coz the ground floor macam agak deserted jer..kosong…

Dlm tappers time tu..agak ramai jugak..masuk2 ajer..anak2 I dah start buat hal..diaorang ni pantang dapat keluar..mula la x leh duk diam..duk panjat kerusi la..aduyay..anak sapo tu..hahaha..

I jarang pergi ke Tappers ni..last pergi pun dah bertahun rasanya..jom uhsa menu dia dulu..
Mostly makanan dia, western la..ada jugak rice options..tp x banyak..so last2 order Butter Fish, Carbonara & chicken tender untuk budak2..tp last2 budak2 makan I punya..satu dish kongsi 4 orang..hehehe..

PART OF THE MENU
PART OF THE MENU

Deco2 dia, semua kaler putih..memang nampak terang la dalam kedai tu..nice la..nampak suci..hahaha
Time menunggu makanan tu..macam agak lama jugak la..anak2 dah start mengaruk dah..x leh duk diam..dalam 15 min gitu..makanan pun sampai..in phases..chicken tenders sampai dulu..then kitaroang punya..

DECO-DECO PUTIH

Ni Kids meal..ayam dia sedapp!! Tp pelik napa anak I x berselera nk makan..mungkin nak I masak kot..hahaha..kalo I goreng ayam, habis je diaorang makan..ehhmmm…

KIDS MEAL

Ni mr hubby nye..kuat rasa butter n lemon dia..tp macam pelik lak bila di makan dengan ikan..dengan ayam lagi sedap kot..carrot dia lembut giler..manis2 gitu..

BUTTER FISH

Mine..of coz..carbonara pasta..isi dia banyak..mushroom dia penuh..jenuh jugak la nk asingkan coz nk bg budak2 ni makan..diaorang kalo dapat detect ada benda pelik dalam mulut..nanti terus x mau makan..so kena asingkan siap2 sebelum suap budak2 ni..

CARBONARA

OUR LUNCH

Overall..not bad la..makanan sedap gak la..time nk balik tu..nasib baik I tengok resit..mula2 tu pelik jugak napa jadi mahal sangat..rupa nye diaorang ada punch sekali menu lain dalam tu..menu yg I order sebenarnya lain..tp diaorang bg tau..menu yg tu dah habis..tu yg tukar carbonara..so dalam resit tu, yang I dah cancel pun diaorang kira..ish ish..bahaya betul..kalo I terus bayar..burn duit I terus..

Lesson of the day..tiap kali nk bayar, tengok isi resit tu..then baru pi bayar..nasib baik gak r..

k..shopping time!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...