Wednesday, 9 November 2016

Dinner @ HOMST D’Pulze Cyberjaya

Tak tau la kenapa tp I suka sangat datang ke D’Pulze Cyberjaya..shopping complex ni xde besar mana pun..tp banyak benda ada dijual kat sini..kedai makan pun banyak sangat dekat D’Pulze ni..so malam tu, dah aim dah nk makan dekat HOMST..member2 I pernah makan dekat HOMST ni dan ramai yang kata makanan nye sedap2 belaka..so harus la try..

WELCOME!!

Time sampai (dlm kul 830)..kedai dah almost full dah..ramai family makan besar2..apa yang di jual dekat HOMST ni ye..
HOMST ni is a Chinese Muslim Restaurant..dalam menu dia..ada yang menu ala carte..ada jugak menu lauk pauk..kalo datang beramai2..boleh la order lauk pauk..mesti sedap kan..xpe..next time ajak my parents datang makan sini lak..hehehe..

SUKU DARI MENU..HEHE
Mula2 tengok menu..x tau nk order apa sebenarnya..sambil tengok menu, sambal jeling makanan meja couple sebelah..hahaha..last2 I order Cantonese Fried Kueh Teow, untuk budak, Udon Mee with Beef Balls Soup, dan untuk mr hubby, sama macam menu meja sebelah..which is mee hokkien..hehehe..

Yeah..makanan dah sampai..pinggan dia..besar betul..n berat nk angkat..mula2 fikir, leh habis x ni..rasa dia..memang sedap..patut dalam menu, ada tanda recommended..dia nye specialty la ni..tp memang sedap..habis I makan..

Untuk penghilang dahaga..order ice lemon tea dan asam limau..asam limau dia..memang kaw giler!! Terkejut first time minum..hahaha..

BESAR PLATE DIA..TP I HABISKAN TAU..HEHE

AIR ASAM LIMAU..MASYUK!! SAMPAI BERKERUT DAHI
Budak2 ni punya, Udon Soup with Beef Balls, ehmm…xde rasa sangat kuah dia..very plain..macam makanan org dalam pantang (makanan sihat..hehe)..rasa macam nk tambah je garam atau cili potong dalam tu..tp habis jugak budak2 ni makan..

UDON MEE..WITH BEEF BALLS SOUP RM13.80
Mr hubby nye pun..agak sedap..tp tiga2 makanan yang kitaorang order, semua x pedas..so mr hubby mintak cili potong..biasa la..tekak orang melayu..kena ada cili2 sikit..

MEE HOKKIEN
Dari segi service, agak laju..waitress2 semua sangat friendly..overall…quite nice..atmosphere bagus. Layanan mantap..makanan setakat ni ok..lepas ni nk try lauk pauk dia pulak..keluar2 je..dah almost 10..nk pg jaya grocer japp..nasib baik lum ttp..ngeeee

Homst Recepi@ Dpulze Shopping Centre 
P-07, Dpulze, Lingkaran, Cyber Point Timur, Cyber 12, 63000 Cyberjaya.
Tel : 03-8322 5760
Business Hours : 11am - 10pm 



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...