Wednesday, 16 November 2016

Empire Sushi @ IOI City Mall

Rumah I dengan IOI City Mall ni xde la  jauh mana..dalam 10 – 15 minute gitu..tp nak menapak  ke sini tu..memang jarang..bila ada keperluan baru akan pergi..kalo weekend..memang ramai..nk dapat parking pun berjam..huhu..kitaorang kalo datang ke IOI City Mall ni, selalu nye tuk pergi ke Tesco..


I dah perasan satu kedai ni..dah lama gak duk usha..tp x pernah nk membeli..kedai ni betul2 depan Tesco..selalunya ramai yg akan duk beratur kat kedai ni..kalo hari minggu..lagi la ramai..kedai apa?? Sushi!!! Among my fav food ever..nama kedai ni Empire Sushi..kedai ni jual pelbagai variety of sushi..banyak sangat choices..ada salmon..tuna..unagi..tamago..boleh rambang mata tau..harga pun x berapa nk pricey..dan rasa dia pun sangat fresh..setakat ni x pernah lagi tengok kat shopping complex lain..tp kalo google, banyak gak cawangan Empire Sushi ni..

Kedai ni for take away only tau..memang bukan unutk dine in..ada dua side..so kena usha dua2 side dulu..then order..dua2 bahagian..offer different choices of sushi..tu yg i kata leh rambang mata tu..coz banyak sangat..sampai x tau nk pilih mana..

Jom usha gambar2 yang sempat I snap..time ni hujung minggu..so ramai gk yg duk mengusha dan membeli..


RAMBANG MATA KAN..RASA MACAM NK BELI SEMUA..HEHE
BANYAK SANGAT CHOICE MAKI..MY FAV..UNAGI MAKI

Yang ni apa yang I beli..semua sekali ni x sampai pun RM10..so memang berbaloi..rasa pun sedap..kalo nak membeli wasabi atau kicap soya dia..kena beli asing..ada di jual di bahagian counter pembayaran dia..

ADA JUAL KICAP SOYA..PICKLED GINGER..WASABI..
WHAT I BOUGHT..SEDAP!!

Lepas makan..memang akan terasa terngiang2 pasal sushi ni..hahaha..nasib baik dekat jer dengan rumah..kalo teringin..leh singgah kejap ke IOI City Mall..

K..chow for now..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...