Friday, 3 March 2017

Lunch @ Ah Cheng Laksa D’Pulze Cyberjaya

Cuti hari tu untuk pergi ke JPN & KWSP..settlekan urusan apa yang patut la..so balik dari urusan..ajak mr hubby untuk lunch sama..tp it turns out..dia ada lunch meeting di hotel..so I makan lunch sorang2 la gamaknye..nasib baik time tu I lum parking lagi..so memandangkan dah berada di Cyberjaya, I teruskan perjalanan untuk pergi ke D’Pulze saja..i dah aim dah nk makan mana..hehe..
Memandangkan baru je pukul 12..so x ramai lagi la..kedai resto yg I maksudkan adalah Ah Cheng Laksa..

MARI MARI KE AH CHENG LAKSA

“Ah Cheng Laksa has its origins dated back over 56 years in a small town in Alor Star, Kedah. A unique family recipe loved by the locals till today, it was brought into the Klang Valley in 2004 in the form of a chain shop by one of the family members” 

Untuk full range menu dia..leh usha website dia : MENU

COUNTER..PLEASE PAY FIRST YE

MENU ITEMS

I memang dah aim nk makan Pan Mee..ada value sets..x terambik lak gambo..sorry..tp set yang I ambik..set A..either Curry Mee / Pan Mee / Asam Laksa with drinks (Soya / Longan / Tea). So I ambik Pan Mee with Ice Longan. Sekejap je sampai makanan dia..

Resto dia dekat sini..open aired..kedai ni betul-betul di kawasan tengah tingkat UG..berdepan dengan Yoshinoya & Hanamaru Udon..sebelah dengan escalator..tempat seating dia pun x banyak..

What is Pan Mee??
•Doughy noodles come with crispy dried anchovies, minced chicken, mushroom and potato leaves with Homemade unique chilli paste

PAN MEE

SET A  - PAN MEE WITH AIR LONGAN

This is my first time tau makan Pan Mee..my verdict..sedapp..rasa anchovies dia memang kuat..mee dia pulak kenyal2 gitu..sekejapan je i habiskan..longan ice dia pulak..macam a bit bland..kurang gula..n kurang ice..tp x sampai 10 minit I dekat situ..ramai giler dah orang..semua duk beratur ambik order..waktu lunch hours kan..nasib baik I sampai awal..kalo x..kempunan lagi..ingat lg time tu dtg waktu eve of Chinese New Year..diaorg ttp kedai awal..so x dpt la nak merasa..

Apa pun, macam2 ada di jual dekat sini..snack items pun ada. Kalo setakat nak melepak pun boleh..makan kudapan2 yang ada..tp kalo nak makan lunch, kena dtg awal sikit la..kawasan D’Pulze ni kalo lunch hours, memang full house..

Ah Cheng Laksa ni banyak cawangan dia..leh usha website dia for the full list of locations ye..

Chow guys!!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...