Thursday, 15 May 2014

Review : Felda Residence Hotspring Sungkai, Perak

2014- Cuti-cuti Malaysia dekat Felda Residence Hotspring, Sungkai Perak.

Perjalanan mengambil masa dlm 2 jam..kitaorg lalu Bukit Tagar, then straight to Sungkai..Dari Tol Sungkai tu, belok kiri, then belok kiri lagi dekat persimpangan sekolah tu...dlm 15 min, smpi la ke destinasi...Kitaorang tempah Villa 3..which has 3 bedrooms, 3 bathrooms & outdoor Jacuzzi..

Villa 16..siap ada jacuzzi lagi
Villa ni boleh accomodate ramai orang jugak la tp bilik hanya ada 3..Package villa ni termasuk 6 entrance ticket and 6 breakfast. Pool jacuzzi tu xde la panas sgt..suam2 saje..just nice..budak2 memang suka la main2 kat situ...ada jacuzzi dalam kawasan villa ni best sikit..private kan...

Villa ni dari tempat2 pool dia yang lain x jauh..jalan kaki jer..exercise sikit..hahaha..

Normal Pool..sesuai untuk kanak-kanak..
Ni pool yang paling dekat dengan villa..ada dua kawasan..satu kawasan lagi agak dalam..hanya untuk adults sahaja..

Siap ada slides lagi..cuba sekali jer..gugup gak jantung..hahahaha..



Hot Spring



Yang ni kolam air panas..keluasan dia just nice...time i pergi berendam..baru je lepas hujan..so air dia x de la panas sangat...pergi lagi esok harinyer....pergi waktu cuaca dah panas...air dia pun..perghhh..boleh tahan gak rr..tp duk dalam kolam ni x dibenarkan lebih dari 30 minutes..for health purposes..badan boleh jd cepat letih and dehydrated..lepas berendam...disarankan minum air banyak...

Ada juga tempat merebus telur (Egg Boiling Area)..
Ada kedai jual telur berhampiran. 6 biji untuk RM5.00...sekali dengan mangkuk & kicap..hahaha..time kitaorang pergi sini..tengah peak hours kot..ramai yang tngh merebus..
Egg Boiling Area
Diperkatakan yang kawasan ni tidak ada yang di ubah..batu2 sekeliling tu semua semula jadi..air di kawasan sini pun memang panas..ada kawasan berendam kaki..kalo x tahan..jgn rendamkan kaki tu..macam i..hahaha...memang x rendam la..memang HOT la..

Ada jugak taman Terapi berhampiran dengan Egg Boiling ni..ada walk path yang ada batu2 tu..untuk reflexology kaki.

Kedai Jual Telur

Kitaorang stay 3 hari 2 malam...hari kedua tu yang mandi sakan...apa pun..tempat ni memang best..insyaAllah..kami akan datang kembali..

Felda Hot Spring

Entrance Fee : RM 12.00 (adult) & RM 10.00 (children age 5-12). Below 5 years FOC




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...