Wednesday, 14 May 2014

Behind the name : Lily Liyana

Sewaktu mengandungkan anak pertama, doctor kata it was gonna be a girl...At 8 months..baru tau..it was actually a boy..so time tu..nama perempuan memang dah ada..

This second time around, tetibe i rasa nama yang i fikir waktu first pregnancy macam dah x sedap..nama yang selalu orang guna...bila bincang2 ngan hubby..dia kata nak nama bunga...bunga ada macam2 bunga..
Tapi yang susah nye..kitaorang nak dua nama yang bermula dengan huruf yang sama (coz anak first, huruf pangkal nama yang sama...Ziyad Zeidan - mr hubby yang bagi nama) Antara nama2 bunga pilihan hati, DAHLIYA & MELATI..so bermula la episod mencari nama yang kedua..susah jugak sebenarnya nak finalizekan nama baby ni.....nama2 pilihan..

Dhiya Dahliya
Dian Dahliya
Misha Melati
Miza Melati

Macam mana kitaorg dpt idea nak letak nama lily???.
Selepas bersalin..kitaorang ditempatkan dalam 2 bedded room. Nama bilik tu...LILY 6...
My hubby bagi tau..(dlm nada joke)..apa kata letak nama lily..sama dengan nama bilik..boleh ingat la sampai bila2...i pun macam..EHMMM..sedap jugak nama tu...terus fikir Liyana untuk letak as nama kedua...google2..jumpa maksud

Liyana = lemah lembut, sopan santun
Lily Liyana = Bunga lily yang lemah lembut & sopan santun

That's how she got her name...dapat nama tu on the day she was born..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...