Friday, 20 November 2015

Bercuti-cuti di Gold Coast Resort Morib

Yeah!! Off for a short vacation..

Sebenarnye kitaorang bercadang nk pg bercuti ni dah last minute..waktu dalam pantang hari tu..mr hubby pg outstation ke Korea, Taiwan dan Jepun..so dia ada inform..once I dah habis pantang, dia nak bawak kitaorg pg short vacation..kalo boleh, x nak pg tempat yg jauh2.. I kalo boleh, nk pg Cameron..hehe..tp mr hubby insist yang ada kolam2..so antara dua tempat yg I recommend..Gold Coast Morib atau Bayou Lagoon Melaka..so last2..kitaorang booking 1 room suite dekat Gold Coast Morib..

Syok..lepas pantang je terus dapat bercuti..hehe..lepaskan gian..terperap duk rumah jerr 44 hari..hehe..Kitaorg gerak dah agak lambat..dalam kul 5 br sampai ke Hotel Gold Coast..perjalanan dalam sejam lebih jerr dr rumah..last time dtg sini..time tu..Ziyad kecik lagi..

Ni first time keluar berlima..bonnet usah cakap la..penuh..barang baby jerr dah banyak..padahal tido satu malam jerr..hehe..

OFF TO THE LOBBY
Mula2 ingatkan nk mandi manda petang tu..tp x jadi..budak2 terus mandi manda dekat dlm jacuzzi yg ada dlm bilik..yg bestnye dekat Gold Coast Morib ni..bilik dia ada jacuzzi..keadaan bilik hari tu..agak memuaskan..tp bilik mandi tu..ada bau2 yg I sendiri x dpt nk explain..bau hapak kot rasanya..jacuzzi dia pulak..sebelah jer yg berfungsi..dari segi kebersihan..memuaskan..secara kebetulan pulak..dapat view water park..so memang cantik la view dari atas..

DUA KATIL BUJANG
JACUZZI BEBEH
VIEW DR BILIK
Malam tu..kitaorg makan kat luar..i google2..ada satu tempat ni yg ramai gak yg recommend..Juvita Restaurant..dekat dengan Jalan Kenanga..btl2 tepi jalan..not bad la..sedap dan murah..boleh baca review restaurant ni di sini : Juvita Restaurant

Kitaorang booking guna agoda..so dtg sekali dengan 2 ticket masuk ke water park dia dan 2 voucher tuk breakfast..kanak2 kena bayar lain..tuk breakfast kanak2 kena charge RM21..mahal oo..so pagi tu..kitaorang take turn turun…x bawak pun budak2, diaorg bukan jenis pemakan..ada roti2 dan air milo dalam bilik..lg pun..lambat jugak diaorg nk bangun..breakfast spread dia bg i..ok la..banyak jugak variety makanan dia..yg bestnye siap ada pancake dan dimsum..

BREAKFAST BUFFET
PANCAKE & PUDDING ROTI
Ni harga ticket nak masuk water park..water park dia biasa saja..kitarang check in Jumaat..so pagi sabtu tu..mak aii..ramai giler org..mana x nye..ada dua group of people yg buat family day..so memang agak padat la pagi tu..

Water park dia biasa saja tp untuk budak2 memang seronok la..yg bestnye dekat sini..ada banyak kerusi dan shade..so ibu bapa..senang nk jenguk2 anak2 yg tengah mandi..

HARGA TIKET
Adult : RM37.00
Children : RM21.00

Harga ticket dia, agak mahal la..kalo nk dibandingkan dengan facilities water park dia..kanak2 pulak..dari umur 2 tahun dah start kena bayar..tp sebenarnye..ikut ketinggian..ada carta dekat situ..leh ukur tinggi budak2 berapa..

VIEW DR BILIK
So sebelum balik..layan Jacuzzi kejap..dari segi check in dan check out..agak laju jugak la..mungkin sebab time check in tu dah agak lewat..so x ramai org..apa pun..satu pengalaman yg menarik..dengar2 Gold Coast Melaka dah bukak..teringin nk pergi..tp probably next year punya planning..hehe..

Chow..

2017 Update : Baru jer pergi bercuti2 di Gold Coast Melaka. Untuk review, boleh baca di SINI

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...