Friday, 15 September 2017

Lunch @ Garlic Restaurant & Bar Victoria Club

Kitaorang selalu buntu bab2 nak keluar makan bila di office. Food court kitaorang agak mahal la compare dengan tempat lain so kitaorang jarang2 pergi. Selalunye akan makan di tempat yang kitaorang panggil “riverside”..xde pun sebelah river..more to longkang besar adalah..hahaha..dekat situ harga agak reasonable lagi..dan banyak choice..

So one day tu, kitaorang dapat flyers abaout a new resto ni. So usha2..ooo rupanya dekat dengan Victoria Club tu. Dari office, kena berjalan sikit jer la..x jauh mana pun. I x pernah lagi pergi ke kawasan situ so agak teruja. Restaurant sebelum ni diaorang kata ala2 food court tp skang dah bertukar kepada new owner dan restaurant diberi nama “Garlic Restaurant & Bar”. Makanan dia semua halal tau.

WELCOME

BAR AREA

SEATING IN THE RESTO

Now, diaorang tengah ada promo..lagi2 untuk set lunch. So hari tu, nak celebrate one of our office mate’s birthday. So saja nk try dekat situ. Atmosphere dia not bad. Sesuai la dengan citarasa kitaorang ni..Lunch menu dia agak banyak jugak la choices..n yang paling mahal dalam set tu pun dalam harga RM13.50..mula2 nak order pasta..tapi last2 I ordered their Cantonese style Yee Mee. Add on soup of the today (+RM2.50). Soup dia hari tu, carrot soup. First time jugak la nk try carrot soup. Selalunye di resto lain dekat luar sana, soup diaorang sama ada mushroom, chicken, potato, or tomato basil soup. So carrot soup, is the first for me..x sabar jugak nk rasa.

LUNCH SET MENU

Here’s the carrot soup. Presentation, memang tip top. Carrot soup dia, for me, agak sedap. Xde rasa macam carrot sangat pun..haha..quite unique jugak la rasanya. Habis I makan. 

CARROT SOUP

Ni pulak, my Yee Mee. Nampak tempting kan. Dari segi rasa, kurang garam sikit n kurang kick sikit. So kena la mintak cili potong..hehehe..rata-rata komen dari semua yang makan, rasanye makanan diaorang kurang bergaram sedikit sampaikan terpaksa mintak garam. More to the healthy side la for all the dishes. 

CANTONESE STYLE YEE MEE RM10.90 + DRINKS

Tp salad dia sedap. Next time nk makan salad la. Skang for ala carte, ada 20% off. So quite worth the money. Katanya, akan ada banyak lagi menu. Kami, of course akan datang kembali la. Dari segi atmosphere, makanan, harga, semua quite nice. Akan jadi salah satu tempat lepak kami jugak la ni..hahaha..

LOVE THE SALAD

Jom usha sedikit gambo dishes yang lain ye. Ada ayam penyet, Mee Hoon Soup, Penne Carbonara..

MEE HOON SOUP

AYAM PENYET

PENNE CARBONARA

K, who’s birthday is next?? October babies pulak ye..☺


Garlic Restaurant & Bar
Victoria Club - 1st Floor, Lot 8298-8302, Jalan Pantai Baharu, 59200 KL

4 comments:

  1. menarik kedai dia...mmg kalu kat opis tetiba ada kedai baru mesti nak try kan....samalah kat tempat sy ni..heeeee

    ReplyDelete
  2. Ana rasa menu kantonis ni mmg tawar lah. Mana2 resto yg ana masuk memang lebih kurang sama je rasa dia. So wajib ada cili potong.
    Tapi carrot soup tu nampak sedap sgt. Mcm pumpkin soup pun ada juga.

    ReplyDelete
  3. dekat dengan opis dulu.. tapi tak pernah p.hihihi

    ReplyDelete
  4. At that point for their night supper, it is typically lighter toll, similar to soup and sandwich. don giovanni bakery feasterville pa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...