Monday, 11 September 2017

Aktiviti Hujung Minggu : Cars 3 Roadshow Sunway Pyramid

Sambungan kisah aktiviti hujung minggu kitaorang 2 minggu yang lepas. Sebelum ke Roadshow CARS 3 ni, kami pergi ke bahagian Orange Concourse Sunway Pyramid untuk melihat pameran2 iconic Malaysia landmarks bebentuk LEGO dan juga Mural Lego terbesar di Malaysia. Boleh baca my entry pasal event tu disni ye: Read Here

Dalam sejam jugak la kami duk mengusha di bahagian Orange Concourse tu. Habis je tu, kami pun pergi menuju ke Blue Concourse pulak. Dekat situ, ada another event yang tengah berlangsung jugak. "CARS 3 Roadshow". Anak-anak I memang peminat cartoon CARS. I sendiri pun suka. For me, gotta be among my favourite disney cartoon movies. For me, dunia CARS memang awesome. Kagum sangat dengan creators CARS ni. So now, CARS 3 telah pun keluar di semua pawagam di Malaysia. I sebenarnya nk bawak anak-anak I tengok cartoon ni, tp belum kesempatan lagi. Setakat ni, belum pernah lagi la bawak anak-anak pergi tengok wayang. Rasanya CARS 3 ni still ada lagi di pawagam. Kalo ada rezeki, InsyAllah nak bawak jugak nanti..(sebenaranya mak dia yang excited nk tengok cerita CARS 3 ni..hehehe)

HUGE REPLICA OF LIGHTNING MCQUEEN

EXCLUSIVE CARS 3 MERCHANDISE

SPHERO LIGHTNING  MCQUEEN..BERIBU NI.. 

LOTS OF PEOPLE JOING THE EVENT
Ada macam-macam dekat Roadshow ni. Yang paling eye-catchy..replica McQueen yang besar di tengah2 kawasan event ni. Di sekeliling dia pula, ada jualan merchandise CARS 3, ada juga kawasan mainan untuk kanak-kanak dan juga ada kawasan untuk naik kereta control. Ziyad dah x sabar dah nk test drive..haha..so kitaorang suh dia beratur. Lama gak la coz game tu ada masa2 nye yang tertentu. Tp I tengok Ziyad, dia memang suka la..dapat la 4 round dia bawak kereta. Budak2 lain I tngk 2 round jerr..Mungkin sebab Ziyad x perlukan guidance sangat kot.

LAMA ZIYAD BEATUR..

Ramai yang datang ke bahagian Roadshow ni. I tengok memang ramai parents yang datang bawak anak-anak pergi enjoy ke kawasan roadshow ni. For me, quite interesting. Lagi2 bila ur a fan of the movie..anak2 pun enjoy..so lepas tu off for early dinner..kitaorang makan dekat Texas Chicken..dah lapo sangat time tu..Texas Chicken yang I nampak ada berdekatan. So after dinner, its time to head back. Chow

*This week, there will be another exciting event coming - The LEGO Ninjago Event Challenge. 



4 comments:

  1. peminat cars ni mmg suka la dpt pi roadshow camni

    ReplyDelete
  2. waaa....bestnya..anak sy mmg suka ni...tp dah terlepas kot kalu n3 sbelum ni smpai 3.9 kan?

    ReplyDelete
  3. Bahaya kalau bawa syafi ke sini. Dia hantu apa2 berkaitan kenderaan. Ana rasa akan dtg ada di Sunway Putra Mall ni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...