Friday, 29 September 2017

Minum Petang @ Penang Favourites Giant USJ

Assalamualaikum & Hi Semua..

Selepas shopping dan cuci mata hari tu di Decathlon, kitaorang singgah la ke kedai makan utk minum2 petang. Untuk entry shopping di Decathlon, boleh baca di sini ye : Shopping for Sports Item @ Decathlon USJ 1 Subang

Kedai ni betul2 berhadapan dengan Decathlon ni. Mula2 x mau singgah pun tp perut tetibe jer macam lapo..hehehe..i pulak ternampak ada Penang Asam Laksa.so terus ajak mr hubby tuk makan kejap..ntah kenapa..sejak dua menjak ni I asyik duk teringin nak makan Penang Asam Laksa..bila dah jumpa tu..terus hati berbunga-bunga..

COMEY JER KEDAI DIA..TP RAMAI

MENU

Time ni dalam pukul 6..dah blh makan malam dah tp kitaorang ambik yang light2 jer coz balik nanti nak singgah ke kedai Warung Nasi Lemak Opah..tapau nasi lemak..hehehe.

Nama pun Penang Favourites so harus la makanan kegemaran orang penang ye tak..jom usha apa yang ada ye..i x tengok menu pun hari tu..mr hubby yg tlg orderkan..i memang terus nk Penang Asam Laksa..add on..beli ABC..dekat sini, semua self service tau..kena bayar dulu then dapat number..bila number dipanggil, then leh ambik dekat kaunter..

UIHH...SEDAPPNYE..

My verdict...perghh..memang sedap betul asam laksa dia..lagi2 bila I dah lama x pekena benda ni..i makan sampai licin..mr hubby lak time tu baru je dalam beberapa hari lepas cabut gigi..so dia xde la nak makan sangat..dia duk makan abc je..lepas cabut gigi ni..elok minum air sejuk2..bg cepat baik..
So..i dapat la makan laksa tu sepuas-puas nye..memang sedap..lagi satu Penang Assam Laksa yang sedap..dekat Seccret Recipe..memang leh fall in love la..tp x leh selalu coz mahal sedikit yang dekat Secret Recipe tu..kalo teringin sgt2..baru pergi..

ABC..DARI PANDANGAN ATAS..HEHE

BANYAK INTI DIA..

ABC dia..not bad la..dia x pakai gula merah..pakai sarsi..sedap gak..siap ada nata dalam tu..inti dia banyak gak..penuh bawah timbunan ais tu..kitaorang lepak dalam 30 minute gitu..bg rehat kaki sikit lepas habis pusing2 dekat Decathlon tu..apa pun..will come back here..sedapp..

K..off to tapau nasi lemak dengan paru goreng..hehe.aduh..habis diet..

Address : G16, Ground Floor, Giant Hypermarket USJ 1, Persiaran Subang Permai, USJ, Subang Jaya, Selangor 47500



3 comments:

  1. pekat nmpk kuah laksa tu mmg mengoda..AhCheng Asam laksa pun terbaik..kene try tu ntii..heheh

    oh.ABC tu sesuai sgt time2 panas ni ha

    ReplyDelete
  2. sedap laksa situ.dua dua sedappp tapi kena pantang..huahua

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...