Saturday, 7 October 2017

Milkbooster : Susu Kambing Etsumell Choco Oat yang sedap dan lazat

Alhamdulillah, saya berjaya menyusu badan anak ketiga I sampai umur 2 tahun..Walaupun badan kerap juga terasa letih but i try not to give up..Tp ganjaran dia sangat la memuaskan. Dari zaman pregnant sampai la ke zaman menyusukan anak, I selalu minum minuman susu kambing ni. Tp jenama sebelum ni I selalu minum, ada sedikit terasa bau hamis kambing. Walaupun x banyak, tp still ada. Ada masa kena tutup hidung bila minum. Mungkin juga time tu coz i pregnant so bab2 bau ni memang sensitive sikit. hehehe

Now I minum jenama Etsumell. Susu Kambing Etsumell perisa chocolate sekali dengan oat tau. Minum ni confirm cepat kenyang. Biasala untuk ibu2 yang menyusukan anak2 ni, cepat terasa lapo balik..hahaha..lagi2 bila lepas habis menyusu..sapa ada rasa cam tu..angkat tangan please..I memang jenis kuat makan..or boleh la dikatakan jenis yang kerap makan..x suka perut lapo2 ni..


Bila minum susu kambing chocolate Etsumell dengan campuran Oat ni, memang perut terasa cepat kenyang. Badan pun rasa best jerr..I memang penggemar oat. So bila dah siap ada campuran oat sekali dalam susu ni, memang sedap la. Side effect  yg menggembirakan- susu pun meriah.. Alhamdulillah sangat2..

I selalu minum sebelum nak tido. Ambik 3 scoop susu dan masuk kan kedalam air suam 120ml. Minum susu sebelum tido lagi senang untuk kita tido tau. Anak-anak pun boleh minum susu kambing ni. Banyak khasiatnye tau..

Apa kebaikan susu kambing Etsumell Choco Oat ni..Jom!!

KELEBIHAN SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT

Kanak-kanak/Pelajar/Remaja
-Meningkatkan sisitem imunisasi
-Khasiat DHA/KISMIS/KURMA membantu meningkatkan IQ/EQ kanak-kanak/pelajar
-Penghadaman lebih lawas dan lancar
-Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang,gigi,otot,sendi,kulit dan tisu saraf)
-Bantu hilangkan kahak dan lelah
-Mudah dicerna(menyerap dalam tubuh badan dan tidak menyebabkan alahan.


Ibu Hamil
-Membantu menaikkan HB dan mencegah anemia sewaktu hamil
-Membantu mengelakkan sembelit/buasir melancarkan sistem penghadaman dan pemasalahan usus.
-Memberikan tenaga ,menghilangkan loya serta pedih ulu hati
-Mengurangkan rasa sakit belakang dan bengkak kaki di akhir waktu kehamilan.Nutrien sempurna untuk bayi menjadikan kulit bayi lebih cantik,sihat dan kurang sensetif
-Membantu mengurangkan risiko bayi terkena jaundice/demam kuning berpanjangan selepas lahir.
-Mengimbangi kadar kolestrol dan kandungan gula dalam darah.

Ibu Menyusu
-Sebagai MILK BOOSTER-Membantu stimulasi susu badan agar lebih banyak
-Memekatkan susu badan-menjadikan anak lebih kenyang
-Memberi tenaga untuk ibu walaupun anak menyusu kerap
-Bayi akan mendapat khasiat melalui susu badan-menjadikan kulit bayi kurang sensitif dan lebih cantik
-Membekalkan khasiat kalsium -mengurangkan masalah rambut gugur,gigi rapuh dan sakit tulang belakang.

Dewasa/Warga Emas
-Bersifat alkali dan berlawan dengan makanan dan toksid yang menjadi penyebab penyakit-penyakit kronik
-Badan berasa lebih bertenaga dan terasa sangat ringan
-Melegakan sakit gastrik dan membantu merawat asma dan lelah.
-Membuang angin dan toksid dari badan.Boleh membantu mengawal kenaikan berat badan dan nafsu makan serta mengawal sakit jantung,darah tinggi dan diebetes.Memulikan tenagan batin dan awet muda.
-Dapat mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser,demam kuning,gastrik,ulser,buasir,asma,migrin,sakit kepala,penyakit kulit,insomnia,senggugut,darah tinggi,lemah jantung,kemcing manis,batuk kering dan gout.


Meransang Kehamilan
-Kombinasi susu kambing dan kurma sangat bagus untuk kesuburan.
-Boleh diambil bersama supplement yang lain selangkan beberapa jam.
-Diperkaya dengan kandungan iron diserap ke dalam badan dan asid folik penting untuk menguatkan rahim sebagai persediaan untuk hamil.

Cara penyediaan
Ambil 3 scoop susu bersama 120ml air suam
Bagi kanak-kanak boleh guna 3 scoop ditambah dengan 8oz air suam


Susu Kambing Etsumell Choco Oat ni juga mengandungi bahan-bahan makanan sunnah seperti Madu, Kismis, Kurma, Habatussauda, Delima, Al Manna (Gum Arab) dan juga buah aprikot dimana setiap satu bahan-bahan ni mempunyai khasiatnye yang tersendiri. Ditambah pulak dengan oat yang sememangnye penuh berkhasiat membekalkan kita kalsium, protein, magnesium, iron, zink dan juga Vit E.

Untuk mengetahui lebih lanjut pasal Susu Kambing Etsumell Choco Oat ni, leh usha Facebook Page diaorang ni. Just clik HERE--> ETSUMELL
Instagram : @etsumell_hq

chow u ols..❤❤



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...