Tuesday, 1 March 2016

Lunch @ Dolly Dim Sum Nu Sentral

Kalo sebut jerr pasal Dim Sum..ramai rekomen makan dekat Dolly Dim Sum..I memang dah lama nk dtg makan kt situ..tp coz time tu..yg I tau..hanya ada kat Avenue K jerr. Nak menapak ke sana..memang jarang sekali la..so bila tau hr tu yg Dolly Dim Sum nk bukak kat Nu Sentral, (time tau tu pun sbm nk bersalin lagi)..memang gembira bangat la..so masuk2 keje jer hr tu (after maternity leave)..dah start wat plan ngan member ofis..nk pi makan kat sana…ngee…

Sebenarnya hr tu..asal nye..x sampai 4 org pun yg nak join..tetibe..out of the blue.. semua geng2 ofis nk ikut..lagi pun..last makan2 together2 ngan geng2 ofis..ramai dah nk pindah ofis..nasib baik la hr tu..time sampai tu..still ada kekosongan kt restaurant tu..kitaraong dlm 8 org kot…so kena combine2 meja semua..

As this is my first time dtg ke situ..memang x tau la nk order apa..gambar pun xde..agak lama jugak la kitaorang nk buat pilihan nk order apa hr tu..i ada baca2 blogger nye review..so I sebenarnya dah aim nk order apa hr tu..this is actually my first time makan2 dim sum ni..tp i memang teringin sangat nk try..selalunya kalo dpt makan dim sum ni pun..kat buffet hotel2..tu pun x byk choice..

WELCOME
MENU (CNY VERSION)
So, jom usha apa yang kitaorang order hari tu..

Nak highlight sikit pasal congee dia..bubur dia..mak aii..memang sedap giler ok..simple jerr bubur dia..xde fancy2 pun..tp rasa bubur dia..memang membuka selera..i nk order ni next time i makan kat sini..hehe..hr tu..x order pun..tp dpt la rasa sikit2..

SALTED EGG AND CHICKEN CONGEE
I order Beef Balls and Szechuan Dumplings..based on bloggers punya review..ramai jugak yg rekomen makan these 2..so i opt to try out la..my verdict..the Szechuan Dumpling..got to be my fav out of all..ada rasa pedas2 sikit..memang licin la..siap ngan kuah2 dia i habiskan..haha..beef balls dia pulak..for me..quite nice..nasib baik la makan ramai2..jenuh jugak nak habiskan beef balls tu..

BEEF BALLS & SZECHUAN DUMPLINGS
Yg ni lak..bg i ok jerr la..xde la pedas pun..(hehe..)

THAI STYLE PRAWN PARCEL
BBQ Chicken CF dia pun not bad..i suka kuah dia..kalo nak makan sorang ni..jenuh jugak nk habiskan..cicah dia yg kat tepi tu pun sedap..

BBQ CHICKEN CHEONG FUN
Yang ni..i x rasa pun hr tu..kitaorang dua meja hr tu..each meja order asing2..so yg ni dari meja sebelah..x dpt nk review sedap ke x..tp dr segi rupa..nampak tempting..crunchy2 gitu..

MOZZA SPRING ROLLS (I THINK..HEHE)
Air dia..i order Hot Jasmine Tea..it comes with a tea pot..and its refillable!!!..time kitaorang dtg hari tu..br jer after chinese new year..so kalo ikutkan menu dia hari tu..ada Chinese New Year Specials..tp kitaorang x order pun dari menu yg itu..

Apa pun..confirm nk dtg lagi..apa yg akan i re-order..Salted Egg & Chicken Congee (bubur) and Szechuan Dumpling dia..sedap giler..tp kalo nk pg betul2 time lunch hour..memang kena bersabar sikit la..memang full house jerr..tp makanan dia cepat jer sampai..and all terasa fresh jerr..tu yg wat sedap tu..

K..leh cross this one out of my wish list of places that i want to dine in..hehehe




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...