Tuesday, 2 February 2016

Lunch @ Jombali Tesco Mutiara Damansara

Bila barang dapur atau barang2 rumah dah habis..selalunya kitaorg akan terjah ke Tesco tuk shopping2..mcm2 dah habis..kitchen tissue..plastic sampah..kalo ikutkan hr tu..nk pg tesco setia alam jerr (blk dari kg..so akan lalu setia alam)..tup2 mr hubby ajak pi damansara..I on jerr..lagi I suka..haha..mula2 shopping kat The Curve dulu..pg metrojaya..nk cari seluar kerja mr hubby…tp last2 x jumpa pun..ehhmmm..

I memang teringin nk makan kat Jombali..terbaca kat blog2 bloggers pasal tempat ni..ramai bg positive review..tak tau pun ada kat Tesco sini..bila I nampak jerr..trs I bg tau mr hubby..nanti lunch nk makan kat situ..Jombali ni..dekat ground floor..betul2 depan KFC..kalo ikutkan hari tu..Ziyad nak makan KFC..trs dia menuju ke KFC..tp kitaorg ajak dia pi makan kt JomBali..nasib baik dia x nangis..haha.


Address : Address: Tesco Mutiara Damansara, Ground Floor, No. 8, Jalan PJU7/4, Mutiara Damansara, 47800, Petaling Jaya, Selangor, 47800, Malaysia

Waktu tu..dah habis lunch hours dah..tp still ramai lagi customers kat Jombali ni..so jom usha menu2 dia..ehm2..banyak gak choice..memandangkan I memang lapo giler..so I opt tuk makan nasi hari tu..
Mr hubby order Nasi Goreng Ayam Telur Masin..(x sure btl ke x naming ni)..haha..i lak order Cheezy Baked Rice with Honey BBQ Chicken..Ziyad n Lily, kitaorang orderkan Mee Fish Ball Soup…air lak..i order Barli Panas, mr hubby order Chocolate Ice Blended..Ziyad lak..Coconut Shake..tetibe jerr dia nak minum coconut shake..sebelum ni x pernah lak dia mintak..

TOP SELLER
TOP SELLER
Walaupun time tu agak full house..tp makanan sampai cepat gak. Mr hubby nye sampai dulu..then lepas tu br dish I sampai..first glance..memang nampak la portion dia banyak..air pun pakai gelas besar..

I makan mr hubby nye dulu..i x sure telur masin tu kat mana..tp I x rasa pun dalam ayam tu..dalam nasi dia ada la..mungkin nasi goreng telur masin kot..hehehe..ayam dia..rasa macam ayam butter..
Ziyad nyer..mee soup..soup dia walaupun nampak jernih jerr…tp sebenarnya agak sedap..nasib baik dlm soup tu x de macam2 sgt..sayur2 pun potong besar..senang anak i nk asingkan..kalo ada sayur2 yg kecik2 tu..anak I mesti lambat sikit nak makan..susah btl dia nk makan sayur..

NASI GORENG AYAM TELUR MASIN
MEE FISHBALL SOUP
5 minit kemudian..dish I sampai..dr segi presentation..memang nampak tempting gitu..dari segi rasa..for me..orait la..cheese dia memang banyak la..x kedekut langsung la dari segi cheese dia..rasa nasi dia..rasanya mr hubby nye nasi lagi sedap..rasanya time makan tu..mcm dah ngap banyak kali..tp I tengok x susut2 gak nasi I..hahaha..I x dpt nak habiskan pun dish i tu..tp cheese dia I makan semua..

CHEEZY BAKED RICE WITH BBQ HONEY CHICKEN
Overall..quite nice la..air dia pulak..semua yg kitaorang order..semua sedap giler..mungkin jugak coz kitaorg kehausan..haha..tp seriously..memang sedap..coconut shake dia tu pun sedap..

ICE BLENDED
Time makan tu hr tu..Lily n Uzayr tido..pandai timing tido diaorg ni..nk jadikan cerita..lepas makan..ziyad muntah lak kat situ..mau x nyer..lepas habis semangkuk mee soup..balun coconut shake..I x dpt nk expect la pulak dia akan muntah..habis semua keluar balik..nasib baik org kat situ memahami..sorry for the mess!!


1 comment:

  1. pisang goreng cheese dalam menu tu menggoda betoi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...