Saturday, 30 January 2016

Lunch @ Ko Hyang Shaftsbury Square Cyberjaya

Hari tu I cuti..saja nk habiskan cuti yg ada..hehe..i ada lagi 4 hari kena habiskan before march..my company’s policy..semua carry forward leave dari tahun lepas.. kena habiskan by this march..so kena plan la bila nk cuti..so hari tu..saja dtg ke ofis mr hubby..xde janji pun sebenarnye..hari jumaat..mr hubby nanti kena rushing lak pi solat..so I sampai awal sikit, dgn harapan dpt la order awal..dah nk sampai ofis br I kol mr hubby..wat surprise la konon..hahaha..

Tp time sampai tu..x tau lagi nak makan mana..so I jalan2 sekitar Shaftsbury square tu dulu..tetibe teringin nak makan Korean..I tau ada kedai Korean kat situ..so I masuk jerr n orderkan..nama kedai tu..Ko Hyang..dekat ground floor ye..sebelah Kenny Rogers..

This is my second time I makan dekat Ko Hyang - Korean Country Delight..my first time..rasanya time tu anak I sorang jer dulu..punya la lama..time I sampai hari tu..kedai dia nk start penuh dah..lunch hour katakana..so I harap makanan dpt la sampai awal..takut nanti mr hubby lambat lak pi solat..

WELCOME
Ada lunch set jugak kat sini..tp x banyak option..menu kedai dia..mcm kedai Korean yg lain..ada bibimbap..jigae..pageon..jajjangmyeon..mcm2 lagi la..so last2 I opt tuk orderkan Dol Sot Bibimbap (Beef) tuk mr hubby and Jajjangmyeon for me..time mr hubby sampai..makanan lum sampai lagi..huhuhu..tp air dan banchan dia dah sampai la..banchan dia refillable..that day..ada kimchi, ikan bilis goreng manis dan sayur2..not bad la..i refill dua kali..mr hubby pun sama..

For their full menu..leh usha website Ko Hyang : SINI

REFILLABLE BAN CHAN
Apa beza Dol Sot Bibimbap dan Bibimbap?? Dol Sot Bibimbap..pakai stone pot..so every bite tu..memang terasa panas jerr..kalo x..akan di letak kan dalam mangkuk silver dia tu..Bibimbap dia sedapn portion pun banyak..seronok giler gaul2..haha..just..sauce dia kureng sikit kot..x pedas sangat..compared to other korean restaurant yg I pernah makan..rasanya..tempat lain lebih menepati citarasa I kot..hehe

Bibimbap kat bawah ni..diaorang tersalah anta..time tu dah sempat snap2 gambo dah..nasib baik x makan lagi..lepas tu br diaorang dtg bagi yang kitaorang punya..Dol Sot Bibimbap

BIBIMBAP
DOL SOT BIBIMBAP
Ni first time I makan Jajjangmyeon (Noodles with black soybean and minced chicken)..ala2 mcm mee kicap..ada campuran ayam sekali..portion dia..memang banyak..once sampai jerr..terus I gaul2..dr segi rasa..memang sedap la..tp mmg x pedas langsung..so I masuk kan kimchi sikit dalam tu..ada la rasa tangy2 sikit..heheh..biasa la..tekak org melayu..kena ada pedas sikit..apa pun..memang kenyang la makan mee ni..

JAJJANGMYEON
Overall..not bad la..probably next time nak try Kimchi Jigae dia lak..ntah tetibe hari tu nak order benda lain..selalunye kalo I pg makan ke kedai Korean, I akan order either Kimchi Jigae atau Bibimbap..so kali ni..saja nk cari kelainan..apa pun..if ur at Cyberjaya..n craving for Korean food..meh2 datang ke Ko Hyang..



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...