Monday, 11 January 2016

Dinner @ Laman Kebun Café Sungai Sembilang

First food review for 2016..
Actually pg ke restaurant ni ujung2 december hari tu..tp baru skg nk tulis n publish..

Balik kampong..ooo balik kampong…

Memandangkan mr hubby outstation 2 minggu..so I balik kampong kejap..duk rumah parents i..takut wei duk sorang2 lama2 kt rumah..x lena tido dibuatnye..pantang dengar bunyi pelik sikit..mula la x keruan..huhu..

So tetibe satu malam tu..my mom ajak kitaorang keluar pi makan..dah lama gak x kuar dinner ramai2 ni..memandangkan ada ramai budak kecik..so x leh la nk dinner2 jauh2 sangat..so dekat kampung I ni..ada banyak gak kedai makan..salah satu favourite kitaorang..Laman Kebun Café..boleh usha FB diaorang..search ajerr for Laman Kebun cafe..selalunye kitaorang tapau jerr..tp kali ni..duk makan kat situ..

MEMANG X PANDAI AMBIK GAMBO MALAM2..HEHE
DEPAN KEDAI
Sampai2 ajer..we are the only customer..lepas tu..baru ada 2-3 couple datang..kedai ni..jual local n western cuisine..seriously..i x pernah tengok menu dia..hehe..tapi tiap kali dtg sini..selalunya mesti order yg sama..kalo x lamb chop,  mesti order sup kambing atau sup daging dia..malam tu pulak..tetibe tekak nk makan western..so order la lamb chop..lamb chop dia memang terbaek..mesti menjilat jari la lepas tu..Lamb chop dia datang dengan dua side dish..baked potato dengan coleslaw..ahli keluarga yg lain pulak..order set soup kambing, set asam pedas, nasi lemak & mee soup. Lagi satu yg I suka pasal restaurant ni..soup dia, memang tip top..satu mangkuk tu, I leh habis sorang..memang masyuk hirup malam2..ada soup daging..soup kambing pun ada..tp selalunya kitaorang akan order soup kambing dia la..memang kena try..

aduh..terngiang2 lak kesedapan soup dia..ni yg nk balik kampung ni..

LAMB CHOP
SET ASAM PEDAS
Malam tu pulak..lepas I dah balun lamb chop..i habiskan Lily nyer soup pulak..hehehe..ntah kenapa tetibe malam tu rasa terlebih lapo jerr…(sebab ada org belanja kot..hehe)..

SET SOUP KAMBING

Overall..kepada sesiapa yg menyinggah ke Kampung Sungai Sembilang ni..leh usha Laman Kebun Café ni..lamb chop n set soup dia..memang kena cuba..meh2 datang!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...