Wednesday, 13 January 2016

Bersuka ria di Molly Fantasy D’Pulze Cyberjaya

I berminat dengan indoor2 play area ni..and it happens that D’Pulze ada Molly Fantasy..Molly Fantasy ni ada banyak cawangan dia..and its incorporated by AEON. U kena beli kad dia (RM2 – mana kita kena return balik kad tu dan RM2 tu akan di refund balik la..) safety kot..supaya org pulangkan balik kad tu..boleh buat pembayaran kat kaunter dia, kt sini, seringgit tu equivalent to 1 credit/token..so kalo bayar RM10 kat kaunter..RM2 tu untuk kad, RM8 tu di masukkan jadi credit..kalo credit habis..leh jerr bayar lagi tuk top up..

Kebanyakan mainan dia either 1 atau 2 credit jerr..tp I suka sangat arcade dekat the D’Pulze ni..unique sangat..

Time kitaorang dtg hari tu..x ramai pun..walaupun weekend..kosong jer area arcade dia..just area indoor playground dia ada ramai budak..rasa mcm nak main jerr kat arcade dia hari tu…hahaha..kita yg dewasa ni pun teruja tengok games dia..apa ntah lagi budak2..

So..jom usha gambo2 dalam arcade tu..

ALA GUITAR HERO GITU..
NAIK KUDA??
GIANT TETRIS
DJ IN THE HAUS!!
NI BUDAK2 NYER..SIAP ADA MEMANCING BAGAI
Kawasan arcade dia memang luas..dari pandangan luar..nampak mcm kecik jerr..rupanye arcade dia memanjang ke belakang..

KOSONG JERR HARI TU..
Yang paling i teruja sangat..basikal ni..mak aii..i try la kejap..penat gak nk kayuh..hahaha..

I LIKE..NAIK BASIKAL..
Ada jugak indoor playground (WAI WAI PARK)..yang bestnye..ada banyak option pembayaran..based on bp lama duk main dalam tu..x snap dalam playground tu..tp dari observation hari tu..ada macam2 gak la..ada kawasan ball pool, ada slides, ada bola besar pusing2 tu..ada macam ala2 jumpolene..macam2 la..walaupun kawasan dia x luas..tp kira orait la..harga pun ok..

HARGA
INDOOR PLAYGROUND DIA..
Budak2 hari tu..xde main arcade sangat..just main bowling..haha..tu pun mr hubby yang excited..dia dpt strike..lps ni leh la bawak budak2 ni main bowling betul2 nye..budak ni hari tu..banyak main yg rides..ada thomas, safari, ice cream truck..fire truck..under the sea..(memandai je i bagi nama)..hehe..yg ni..mostly 2 credit..

BESAR KAWASAN MOLLY FANTASY NI
So..tuk family berdekatan yg x tau nk bawak anak2 pi mana weekend2..leh usha Molly Fantasy kat D'Pulze ni..kitaorang pun sebenarnya x tau pun ada kat D'Pulze ni..hr tu, lunch dekat Yoshinoya and Hanamaru (boleh baca entry kat sini). Restaurant tu bersebelahan dengan Molly Fantasy ni..lepas habis lunch..trs serbu..apa pun..mmg nak dtg lagi..bawak budak2 ni main indoor playground dia pulak..i lak..nk try lagi basikal tu..hehe..



1 comment:

  1. lamanya tak masuk arcade game >,< dedulu anak kecik seronok masuk. skrg kalau boleh nak pusing jauh jauh. sbb japg dorang tak nak balik. nak ulang 1 game sampai 4,5,6 kali

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...