Monday, 11 January 2016

Azam 2016..sambung azam 2015

Nak masuk minggu kedua 2016..baru nk sibuk tulis pasal azam tahun baru..hehe..bila dikenang balik tahun 2015..macam2 yg telah berlaku tahun tu..yang paling memorable, mengandung dan bersalin anak ketiga September lalu..Alhamdulillah, nak masuk 4 bulan dah baby Uzayr..so untuk 2016..kita skip la “nk dpt baby baru” hehehe..tu azam 2018 la kot --ngeeee

Alhamdulillah, waktu maternity leave tempoh hari, di panggil untuk interview promotion..rezeki baby baru agaknya..starting 1st Jan 2016, diberi tugasan baru..yeah!! First azam sudah setel..Mmg dari 2015 lg berhajat nk try for promotion..tp maybe just wasn't my luck that year..so 2016..dpt love letter dari management..dpt la job scope yang sedikit berbeza dr yg sekarang..Alhamdulillah..dpt naik pangkat..setelah beberapa tahun berkhidmat..takut gak sebenarnya..work load akan semakin bertambah..i need to be prepared lorr..for whats coming my way..

Tahun 2016..yang saya betul2 nk setelkan..adalah untuk “travel more”..tahun lepas memang x dpt sangat nk travel..padahal dah buat wish list dah tempat2 yg nk dipergi 2015..tp x kesampaian..Nk imbas balik tempat2 yang telah di pergi tahun 2015..

LEGOLAND - DRY N WET THEME PARK
BUKIT TINGGI RESORT
AFAMOSA RESORT MELAKA
GOLD COAST MORIB INTERNATIONAL RESORT
SUNGAI BIL
Kalo di ikutkan, nak travel more tu..azam 2015..tp tup2 awal tahun, dapat tau yg I pregnant, so banyak plan yg x menjadi..so 2016...kita kembali planning fo travel..antara tempat2 yang I plan nk usha :

1. Gold Coast International Malacca
2. Langkawi
3. Pulau Pangkor
4. Cameron Highlands
5. Janda Baik

Ni dlm wish list 2016 la..usha2 pun dalam negara jerr..nk pg luar negara tuhh..payah..tp nk jugak pg..wish list 2016..pg Universal Studio Singapore..

Azam yg lagi satu kalo boleh nk setelkan..adalah new deco tuk rumah..start renovation hari tu..2014..so dah 2 tahun dah..nk start ubah suai the look of my houz..hehe..ikut budget la kan..lg pun..byk lagi yg lum setel..so kalo blh..nk try setel before raya..so bila family n friends dtg..at least ada perubahan..leh wat open houz tahun ni..

Dan macam biasa la..nk kurus..hahaha..banyak lagi nk kena turun ni..anak dah tiga kan..payah nk turun..lg2 bab perut..so mcm biasa..azam 2016..nk kurus sikit jer lagi..kena start exercise ni..

So 2016..Promotion, Travelling, Houz Deco & Being Slim..wish me luck..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...