Friday, 7 October 2016

Short Trip to Melaka : Breakfast @ Roti Canai Kayu Arang Bachang

Dah lama ngidam nk kesini..mr hubby pun duk citer pasal tempat ni..so al-kisah nye pagi tu..kitaorg dah breakfast dah pun kat Hotel. Boleh baca review on Hotel di sini ye Hallmark Crown Hotel

Mula2 tu, xde la nk pg breakfast di Roti Canai Kayu Arang ni..maklum la dah breakfast kat hotel..tp i ngan mr hubby masih duk cakap pasal roti canai ni..so last2..ambik keputusan, pergi je pagi tu..lps jer breakfast, trs bukak waze..trs terjah ke kedai ni..nasib baik la x jauh mana..

Budak2 dah x keruan dah..dah x sabar nak mandi bath tub..kitaorang lak..bawak diaorang makan lg..buat muka pelik jer diaorang ni..mana x nye..td dah makan..ni pi makan lagi..hahaha..

Sampai2 ajer..dah full house dah pun..beratur..tp nasib menyebelahi kitaorg pagi tu..dapat tempat..tp kena berkongsi meja la dengan orang lain..kitaorang x berapa kisah..dapat betul2 depan tempat diarang buat roti canai..so nampak la kayu arang dia semua..memang terbaik la..jarang kot nk jumpa kedai2 macam ni zaman2 sekarang..tu sebab ramai org serbu..

TIME DATANG, MATAHARI DAH START TERIK
HEBAT DIAORANG NI
Memandangkan dah separa kenyang..hehehe..so x banyak la yg kitaorg order..order 2 roti kosong n satu roti telur..mr hubby macam nk order nasi lemak..tp last2..x jadi..takut x terhabis..teroverload lak breakfast nanti..kat sini..ada jugak jual kuih mueh..so I ambik la 3 ketul..sedap!! lagi2 apam..jarang wo nk jumpa yg sedap..kuih lompang dia pun sedap..

Roti canai dia memang ada rasa beza dgn roti canai yg biasa2 makan dekat mamak tu..memang sedap la..tp rasanya roti telur mr hubby paling win la..i tengok pun terliur..kuning telur dia..siap leleh2 lagi..pergh..mana leh tahan..ngapp sikit la mr hubby punya..hehehe

ROTI KOSONG..CICAH DIA SEDAP
ROTI TELUR..LELEH KUNING TELUR DIA..DAPP!!

KUIH MUIH..BANYAK YG DAH HABIS..
KUIH APAM..MY FEVERET
Bila nk order tu..diaorang ada bg tau yg kalo roti canai, kena tunggu lama..tp hari tu..rasanya xde la lama sangat..estimation diaorang mungkin kalo lebih 10 mins tu lama la kot..bagus!! pentingkan customer satisfaction..memang pekerja dia kerja dengan cepat..i tengok pun kagum..banyak betul energy diaorang ni..

Apa pun, next time menapak ke Melaka, insya Allah, akan ku terjah lagi kedai ni..tp next time..kena datang awal sikit, n dengan perut yang kosong..hehehe..kedai ni terbaik la..n hopefully berkekalan utk jangka masa yang lama lagi..#akusuka

Address: lot 459 kg bakar batu mukim, 75350 Bachang, Melaka, Malaysia
Phone: +60 16-661 2434





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...