Friday, 7 October 2016

Short Trip to Melaka : Hallmark Crown Hotel Review

Dah lama x jejak diri ke bandar Melaka. So hari tu..ambik cuti sehari sebelum hari Malaysia. Lama jugak la kitaorg mengusha hotel2 ni..kejap nk booking hotel ni la..kejap hotel tu la..tp coz kitaorang nk budget jerr..tujuan utama kali ini ke Melaka..tuk jalan-jalan cari makan sebenarnye..hehehe..lg pun duk satu malam jerr..so lepas baca review2 semua..n buat comparison harga..last2 kitaorang opt tuk tempah one family suite di Hallmark Crown Hotel. I selalu tempah pakai agoda jerr..senang..leh kumpul reward points..

Sampai jer ke hotel, dalam pukul 4 lebih dah..sebelum tu kitaorang menyinggah2 tempat lain dulu..
Sampai je ke kawasan lobby petang tu..ramai rupanya yg tengah nk check in..either walk in atau yg memang dah buat tempahan la..nasib baik check in pantas dan senang..hassle free..staff pun sangat friendly. Lepas dapat kunci, terus terjah bilik..rupanya Hallmark Crown Hotel ni ada 2 block. Family suite kitaorang di block depan..satu tempat dengan lobby dan swimming pool. Restaurant di bangunan block belakang..dari arah depan hotel..x berapa nk perasan ada block lain kt belakang dia..hari tu kitaorang dapat bilik di first floor..

Parking di hotel ni pun agak senang..tp nk sampai ke hotel ni..a bit tricky sikit..lepas traffic light je..kena terus belok ke kanan..kalo tengah heavy traffic..memang agak sukar sedikit la..

CHECK IN AND CHECK OUT YG PANTAS
HARGA YANG DI PAPARKAN DI COUNTER..JAUH BEZA DENGAN APA YG I BAYAR..
Family suite ni consist of one queen bed and two single beds..sesuai la untuk kitaorg yg berlima ni..walaupun malam tu..semua nk tido satu katil jer..sabar je la..ziyad je yg syok nk tido katil sendiri. 
Bilik dia agak luas jugak la..tp kalo nk berlari2 tu x boleh la. Tp yang paling win pasal bilik ni..dia punya bilik air..ada rain shower and a bath tub yang besar..budak2 ni nampak jer..trs teruja..terus nk bukak baju..tp coz kitaorang nak keluar balik lps tu..so xde la mandi..

Bilik dia cozy la..aircon ok, water heater dia ok..ada air panas dan sejuk..ada seterika siap2 dalam bilik, ada peti ais comey..just x syoknye..bilik dia agak x berapa nk bersih..ntah la..macam dah lama jer org x guna bilik tu..agak berhabuk sedikit..i pulak jd makcik cleaner sekejap..ada wifi dekat hotel ni..tp kitaorng x pakai pun..so x blh nk komen laju ke x..

Bilik yang kitaorang tempah ni, datang sekali dengan breakfast..breakfast spread dia so-so la..tp still ok..especially for the price yg kitaorang bayar overall..yg basic ada la..roti, nasi lemak, nasi goreng..hot dog..so xde la disappointing sangat..kitaorang lak..lepas habis breakfast jer..terus keluar..keluar pi mana?? hahaha..JJCM ke Roti Canai Kayu Arang..dua kali oo breakfast..hahaha..xpe..sekali sekala ok la kan..

NASI GORENG, KUEH TEAW
RED BEANS, FRIES, HOT DOGS..

Jom usha bilik pulak..

QUEEN BED..ADA JUGAK KERUSI PANJANG DI DEPAN KATIL NI..SENANG TUK TENGOK TV
ABAIKAN SI KECIK TU YE..HEHEHE..
KELENGKAPAN YANG CANGGIH2

BATHROOM AMENITIES..NASIB BAIK KITAORANG ADA BAWAK BUBBLE BATH..TUK BERENDAM DALAM BATH TUB

Meh usha bilik air dia yg va-va-voom ni..rasa nye..bilik air dia yang paling best sekali features dalam bilik ni..memang puas hati

BATH TUB YANG SANGAT BESAR..MANDI SAKAN!!
TOILET DIA PUN JENIS YG CANGGIH TAU
Selalu nye mr hubby x berapa suka hotel2 yg I selalu tempah..tp kali ni..dia kata ok..boleh revisit balik la..yelah..dengan harga yang kitaorang dpt, dapat katil queen and two singles, ada bath tub n rain shower, sekali dengan breakfast, and also ada swimming pool..

Jom usha swimming pool dia pulak. Swimming pool dia agak besar jugak la..ada kiddie n adult pool. Ada changing room area. So senang nk tukar baju semua. Di sarankan bawak la towel ke swimming pool ni..coz kawasan dalam hotel tu semua bercarpet..

SWIMMING POOL DI ROOF TOP YE
CHANGING ROOM
ADULT'S POOL
ROUND KIDDIE POOL
Overall, memang puas hati dengan service dan kelengkapan family suite di Hallmark Crown Hotel. If we were to go back to Melaka, will definitely choose Hallmark Crown Hotel as one our of options again..

Address: 170, Jalan Parameswara, Melaka, 75000 Melaka, Malaysia
Phone: +60 6-281 8555





1 comment:

  1. bestkan hotel tu. hari tu I dapat 2 queen bed,luas siap boleh bentang toto kat bawah tu :D tapi I tak suka pool dia. panas -,-'' hahahah

    http://mommycici.blogspot.my/2016/01/review-hallmark-crown-hotel-melaka.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...